Ilari Mannisesta tuplamestari nuorten halli SM-kisoissa

Nuorten yleisurheilun hallimestaruudet on ratkottu Helsingissä lauantain ja sunnuntain aikana.

Kirkkaimman mitalin lauantain kilpailuista saalisti JKU:n Ilari Manninen, joka voitti M17 sarjan pituushypyn uudella ennätyksellään 668.

Kuularingistä saatiin keskisuomalaista menestystä, kun Pihtiputaan Tuiskua edustava Matti Kahilainen tuuppasi kuulan omiin ennätyslukemiinsa 16,37. Tällä työnnöllä Kahilainen sai M19-sarjan hopeaa. M17-sarjassa vastaavasti Keuruun Kisailijoiden Veikko Laitinen paransi ennätystään lukemiin 17,34 ja tästä palkittiin sarjan pronssisella mitalilla.

Lauantain mitalistehin kuuluvat myös Saija Seppä Suolahden Urho, joka juoksi N17-sarjan 800 metrillä pronssille ajalla 2.16,22. N19-sarjassa Kaipolan Vireen Sini Sanaslahti loikki 3-loikan pronsssia tuloksella 12.00.

Korkeuskilpailut tuottivat niin ikään kaksi mitalistia Keski-Suomeen. M17-sarjassa Äänekosken Urheilijoiden Valtteri Mattila hyppäsi hopeaa ennätyksellään 196. Multian Jyskettä edustava Panu Saramäki teki saman tempun M22-sarjassa myöskin omalla ennätyksellään 193.

Sunnuntaina juostiin pika-aitojen finaalit. Näistä JKU:laiset nuoret urheilijat saivat peräti kolme mitalia, joista kaksi oli kultaista. M22-sarjassa Jyväskyläläistynyt Elmo Lakka aitoi mestriksi uudella komealla ennätyksellään 8.00. Ilari Mannisesta tuli kilpailujen tuplamestari, kun hän voitti M17 aitajuoksun hienolla ajalla 8.03. Myöhemmin Manninen täydensi vielä palkintokaappiaan SM-hopealla 300 metriltä, jossa hänen aikansa oli 35,68. N19-sarjassa ensimmäistä vuotta juokseva Emma Koistinen aitoi uudeksi ennätyslukemikseen 8,75 ja suoritus palkittiin SM-hopealla.

Vasta 19-vuotias Kaipolan Vireen Kristian Pulli hyppäsi mestariksi M22 pituushypyssä uudella halliennätyksellään 750.

Kuularingistä saatiin mitali myös sunnuntaina, kun Äänekosken Urheilijoiden Henna Ritanen (N17) pukkasi kuulaa 14.01.

Pidemmiltä juoksumatkoilta JKU:n Jussi Huuskonen nappasi pronssia ennätyksellään 1.56,23. Suolahden Saija Seppä saalisti toisen pronssimitalinsa tällä kertaa 1500 metriltä ajalla 4.51,86.

JKU paransi viime vuotista mitalitiliään yhdellä, kun SM-mitalien kokonaismäärä oli kuusi.