15.2.14 Keski-Suomen Talvijuoksusarja 4/5

Keski-Suomen Talvijuoksusarjan 4. osakilpailu sai osanottajia aivan ministeritasoa myöten, kun kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkunen osallistui naisten 10 kilometrille. Yhteensä Talvijuoksusarjan 4. osakilpailu keräsi mukavat 43 osanottajaa.

Helmikuun osakilpailu juostiin poikkeuksellisen keväisessä kelissä: lämpötila kohosi päivän aikana nollan yläpuolelle auringon pilkistäessä pilvien välistä. Edes heikko kaakkoistuuli (1 m/s) ei päässyt kilvanjuoksua haittaamaan. Viiden kilometrin mittainen kisareitti oli Sulkulantien ja Pohjanlahdentien osalta liukas, mutta Hämeenpohjantie oli juoksijoiden iloksi osittain kuiva.

Miesten 10 kilometriä keräsi jälleen eniten osanottajia, 25 henkilöä. Heistä nopein oli JKU:n Jaakko Nieminen, joka juoksi ajan 33.28 (5km 16.50). Hyvän vastuksen Niemiselle tarjosi tammikuun kisan ykkönen, Jonne Lakanen (JKU), joka käytti matkaan aikaa 33.53. Kolmanneksi kiri Vaajakosken Kuohun Antti Hyttinen ajassa 35.29.

Naisten 10 km:n nopein oli Marjo Niittynen (ForsSa) ajalla 40.17. Kisan toinen oli KOOVEE:n Miia Niittynen ajalla 43.00 ennen Jyväskylän Tiina Teisalaa (43.20).

Miesten 5 kilometrin nopein oli suunnistaja Pasi Ikonen (VaajakTe), joka tuli maaliin ajassa 17.28. Kakkossija meni Vaajakosken Kuohun Juha Sairaselle ajalla 19.43. Kolmanneksi ehti Terän Janne Hartman (19.59).

 

Naisten 5 kilometrillä nopeinta vauhtia piti Tuuli Paunonen (KOOVEE) ajalla 22.04. Seuraavina maaliin tulivat JKU:n Minna Manninen (22.23) ja Laukaan Niina Akgün (24.15).

 

Seuraava testijuoksu järjestetään maaliskuun 8:s päivä klo 12.

TULOKSET