Huippuyleisurheilua Hipposhallissa lauantaina

Keski-Suomen avoimet hallikisat keräävät yleisurheilun kärkinimiä lauantaina Hipposhalliin.

 Nooralotta Neziri juoksee 60 m aidat ja tavoittelee MM-rajaa 8.16. Viime vuonna Jyväskylässä juostu SE 8.07 tosin alittaa tuon rajan ja saattaa riittää puolan MM-halleihin. Pika-aidoissa nähdään lähes kaikki kärkinimet, kun mukana ovat myös viime talven EM-edustajat Lotta Harala ja Elisa Leinonen. Haastajana on JKU:n nousukuntoinen Ida Aidanpää.

 Neziri juoksee toisena matkana 60 m sileän, jolle starttaa myös kilpailukautensa avaava, viime talvena EM-halleissa välieriin yltänyt JKU:n Hanna-Maari Latvala. Juuri Teneriffan leiriltä palannut Suomen nopein nainen juoksi viime vuonna juuri EM-halleissa ennätyksensä 7.25, joka alittaa myös MM-rajan 7.32.

 Miesten 60 m juoksussa EM-edustaja Visa Hongiston haastavat Tampereen Pyrinnön kova kaksikko Olli Rantanen ja Jani Koskela sekä Oulun Pyrinnön Eetu Rantala. Miesten 60 metrin juoksussa mukana kaikkiaan 46 osallistujaa. JKU:n 410:n hyppääjä Eeva Niemelä nähdään seipäässä, viime kesänä Kalevan kisoissa 200 m mitaleille yltänyt Minna Laukka 60 m ja 200 m juoksussa. Petteri Monni, 400 m aitajuoksun Suomen mestari, juoksee 60 m ja 200 m.

 Lisäksi kolmiloikassa on mukana valtakunnan ykkönen Aleksi Tammentie, korkeudessa nuorten EM-kuutonen Samuli Eriksson ja naisten pituudessa Noora Pesola.

 Kisoissa on mukana myös juniorisarjoja ja ilmoittautuneita urheilijoita on yhteensä noin 350. Ensimmäinen startti ammutaan klo 11:50. Kisat järjestää Jyväskylän Kenttäurheilijat ja niihin on vapaa pääsy. Avoimien hallikisojen toinen osa järjestetään kahden viikon päästä 8.2.