Antti Mero jr JKU:n nuorisovalmennuspäälliköksi

Jyväskylän Kenttäurheilijat on valinnut uudeksi nuorisovalmennuspäälliköksi Antti Mero Juniorin. Mero jr. korvaa tehtävää hoitaneen Olli-Pekka Mykkäsen, joka siirtyi valmennuspäälliköksi Vantaan Salamiin.

28-vuotias Mero jr. on valmistumassa valmennus- ja testausopin opinnoistaan Jyväskylän Yliopistosta. Tämän lisäksi hän on suorittanut Suomen Urheiluliiton 1. ja 2. tason valmentajakoulutukset.

Mero jr. odottaa innolla uutta tehtäväänsä JKU:ssa. Yhdessä vastikään aloittaneen valmennuspäällikkö Jarkko Finnin kanssa hän uskoo luovansa sellaisen parivaljakon, joka pystyy jatkamaan Antti Leskisen jättämää perintöä JKU:n valmennusvastaavana.

Siinä missä Finni valmennuspäällikkönä vastaa valmennusryhmätoiminnasta ja aikuisten urheilusta, Mero jr. vastaa erityisesti juniorivalmennusryhmien toiminnasta ja on apuna urheilukoulutoiminnan organisoinnissa.

Itsekin hyppääjänä JKU:ta edustava Mero jr. haluaa olla laaja-alaisesti kehittämässä kotiseuransa nuorisotoimintaa. Yhtenä tärkeimpänä elementtinä hän mainitsee junioreihin kasvun ja kehittymisen tukemisen aikuistasolle, jotta ns. drop out-ilmiötä saataisiin vähennettyä.

Mero jr.:n intohimosta valmennusta kohtaan kuvastaa se, että vapaa-ajallaan hän vetää paria valmennusryhmää. Hän vastaa 10-henkisen porukan valmennuksesta (”Liian Isot Piikkarit”), johon kuuluu SM-tason pika- ja aitajuoksijoita, varttimailereita, pituushyppääjiä sekä yksi kiekonheittäjä. Tämän lisäksi hän toimii yhtenä valmentajana ”Vauhtioskujen” ryhmälle, johon kuuluu noin 35 iältään 10-12 –vuotiasta yleisurheilijan alkua.

Valmentamisen lisäksi Mero jr.:n harrastuksiin kuuluu mm. elokuvien tekeminen. Tästä oivana osoituksena on JKU:n urheilijoiden Kisaturistit?- dokumenttisarja, jonka suunnittelussa ja toteutuksessa hän oli mukana. JKU:n urheilijoiden suorituksia kuvaamalla Mero jr. toivoo saavansa lisää näkyvyyttä seuralle ja yleisurheilulle lajina yleensäkin.

 

Lisätietoa: https://www.jku.fi/
Kisaturistit? -Facebook-sivu: https://www.facebook.com/Kisaturistit
JKU-videoita: http://www.youtube.com/user/JKUvids