Finlandia Marathonilla ennätysosanotto, Miika Takalasta Suomen mestari!

JKU:n Miika Takala, maratonin Suomen mestari 2013

JKU:n Miika Takala, maratonin Suomen mestari 2013

Lauantaina juostu perinteinen Finlandia Marathon keräsi ennätysmäärän osanottajia juoksemaan maratonia, puolikasta ja kymppiä Jyväsjärven maisemiin. Yli 3000 juoksijaa pääsi nauttimaan vuodenaikaan nähden lämpimästä 19 asteen kelistä.

Finlandia Marathonin yhteydessä juostulla SM-maratonilla voiton korjasi isäntäseura-JKU:n Miika Takala. Ennakkosuosikki Lewis Koririn jättäydyttyä pois kisasta avautui Takalalle mahdollisuus ottaa uransa ensimmäinen SM-kulta. Takala karkasi muilta heti alkumatkasta ja voitti kilvan lopulta ylivoimaisen esityksen jälkeen ajalla 2.27.22. Lauri Lipiäinen (Sjundeå IF) juoksi toiseksi ajalla 2.31.59. Kolmanneksi juoksi Leppävirran Virin Teemu Toivanen ajalla 2.32.37. Lipiäinen ja Toivanen saavuttivat uransa ensimmäiset SM-mitalinsa.

Naisten SM-maratonin voitto meni Oulun Pyrinnön Elina Lindgrenille. Debyyttimaratoninsa juossut Lindgren kellotti ajan 2.45.56. SM-hopeaa otti Anni Hemminki (Rovaniemen Roadrunners) ajalla 2.52.55. Kolmanneksi juoksi Jaana Strandvall Vaasan Tovereista. Strandvallin aika oli 2.53.15. Myös Hemminki ja Strandvall juoksivat ennätyksensä.

Finlandia Marathonin kokonaisella matkalla voitto meni hollantilaiselle Thijs Feuthille ajalla 2.33.28. Turun Urheiluliittoa edustavalla Feuthilla ei ollut osallistumisoikeutta SM-maratonille. Naisten marathonin ykkönen oli Essi Tamminen (SPU), joka saapui maaliin ajassa 3:12:10. Miesten puolikkaan voitti Laihian Lujan Mikko Patana, joka käytti matkaan aikaa 1:14:38. Naisten sarjan voittoon juoksi Leena Puotiniemi (If Länken) ajalla 1:17:42. Kympillä kovinta kyytiä pitivät Roope Koskinen (Hiisirasti) ja Milla Saarinen (Huhtasuon Hiihto 2000).

Uudelleen vuonna 2007 henkiin herätetty Finlandia Marathon -tapahtuma järjestettiin nyt seitsemännen kerran Jyväskylän Kenttäurheilijoiden ja Keski-Suomen Liikunnan toimesta.

TULOKSET