Junnut hyvässä vauhdissa JKU Junior Gameseissa

JKU Junior Games kokosi Harjulle noin 200 iältään 5-17-vuotiasta junioria kisailemaan keskiviikkoiltana. Osin rankaksikin muodostuneet sadekuurot piiskasivat Harjun kenttää läpi kisojen, mutta tämä ei näyttänyt nuorten inokkaiden yleisurheilijoiden menoa haittaavan. Kaikeksi onneksi ilma oli kosteista olosuhteista huolimatta lämmin mittarin näyttäessä yli 20 astetta. JKU:n omista junioreista moni osoitti oivaa loppukesän kuntoa petraamalla kauden parhaitaan ja ennätyksiään.

Poimintoja JKU:laisten tekemistä tuloksista:

17-vuotiaiden 300 metrillä Aaron Savolainen juoksi kisan voittoon ajalla 35,84. Tämä alittaa hänen aiemman ennätyksensä 3 sadasosalla. Kirittäjänä Aaronilla toimi Jooel-veli, joka juoksi kilpailun ulkopuolella ajan 37,05.

300 metrin aidatulla matkalla Pauli Suomu juoksi ykköseksi ajalla 44,01. Samanikäisten naisten puolella saman tempun teki Anni Halko ajalla 46,64.

17-vuotiaiden naisten satasella maaliin ensimmäisenä ennätti JKU:n Heta Rasinkangas ajassa 13,06. Niukasti hänen taaksensa jäi seurakaveri Reetta Aaltonen, joka juoksi suoran mitan 13,11 sekunnissa. Molemmat jäivät ennätyksistään vain muutamia sadasosia. Sekä Rasinkangas että Aaltonen mahtuvat tähän ikäluokkaan vielä ensi vuonnakin.

15-vuotiaat Iiro Surkka ja Miska Sundberg yltyivät ennätysvauhtiin tiukassa 100 metrin otatuksessa. Surkka vei tällä kertaa voiton ajalla 11,83 ja Sundberg juoksi kakkoseksi 9 sadasosaa perässä. Surkka paransi ennätystään 0,15 sekuntia. Sundberg puolestaan alitti ensi kertaa 12 sekunnin rajan sallituissa tuulissa (+0,7 m/s).

TULOKSET