JKU:n urheilijoille 7 mitalin saalis Kalevan Kisoista

JKU:n urheilijat osoittivat jälleen iskukykynsä viikonlopun Kalevan Kisoissa. Tuomisina Vaasasta oli 3 kultaa, 2 hopeaa ja 2 pronssia. JKU oli Kalevan Kisojen kolmanneksi paras seura. Kalevan Maljassa JKU on hienosti toisena.

Kalevan Kisojen kuningattareksi kruunattiin Hanna-Maari Latvala, joka otti viimevuotiseen tapaan pikamatkojen tuplamestaruuden. Moskovan MM-kisoihin valmistautuva Latvala voitti lauantaina 100 metrin Suomen mestaruuden ajalla 11,42 (+0,2). Sunnuntain 200 metrillä Latvala otti omansa yhtä ylivoimaisella esityksellä. Voittoaika puolta pidemmällä matkalla oli 23,31 (+0,8). Myös Minna Laukka tuli Latvalan vanavedessä loistavasti: satasen 4-sija kirkastui pronssiksi uudella henkilökohtaisella ennätyksellä 24,05.

Mestaruuteen ylsi myös Petteri Monni 400 metrin aidoissa. Mestaruus maistui Monnille erityisen hyvälle, sillä alkukausi meni loukkaantumisten kanssa painiessa. Monnin voittoaika 51,35 oli erinomainen ottaen huomioon, että hänellä oli alla ainoastaan yksi startti kyseiseltä matkalta ennen Kalevan Kisoja.

Toinen tyytyväinen mies löytyi moukaripaikalta, missä Arno Laitinen juhli uransa ensimmäistä aikuisten SM-mitalia. Laitisen mitaliheitto 71,95 oli kauden paras, ja osui siten oikeaan saumaan. JKU sai menestystä myös naisten moukarin puolella, kun Johanna Salmela varmisti SM-hopeaa 64,01 metriä kantaneella heitollaan.

Miesten korkeudessa Osku Torro lähti uusimaan viime vuoden mestaruuttaan ja tavoittelemaan MM-kisarajaa. Torro joutui kuitenkin tyytymään SM-hopeaan tuloksella 220.

Tämän lisäksi JKU:laisista pistesijoille ylsivät Henri Manninen, jonka oli näyttävästä syöksykiristään huolimatta jääminen kympin kisan neljänneksi. Eroa pronssiin jäi vaivaiset 0,03 sekuntia. Samassa kisassa rohkeasti aloittanut Miika Takala oli 8:s. Sunnuntain vitosella Manninen oli puolestaan viides. Naisten seipäässä Eeva Niemelä oli neljäs selvitettyään korkeuden 390 cm. Pituudessa Emmi Mäkinen sijoittui finaalin 7:nneksi. Juuli-Anna Tauren oli 7-ottelun 8:s jääden 5-sijasta vaivaiset 21 pistettä.

Kalevan Malja -pisteissä JKU oli viikonlopun kolmanneksi paras seura TuUl:n ja TamPy:n jälkeen.   Yhteispisteissä JKU on hienosti toisena.

TULOKSET