Yleisurheilun SM-hallikilpailut Jyväskylään

Yleisurheilun SM-hallit järjestetään Jyväskylässä 16.-17.2.2013. Kisat keräävät Hipposhalliin maan kärkinimet, yhteensä yli 400 urheilijaa. Jyväskylässä SM-hallit on aiemmin järjestetty vuosina 1994 ja 1999. Järjestävänä seurana on nyt kuten aikaisemmillakin kerroilla Jyväskylän Kenttäurheilijat. EM-hallikilpailut järjestetään kaksi viikkoa myöhemmin Göteborgissa, joten SM-hallit toimivat mainiona näyttökilpailuina vielä suurempiin ympyröihin.

Yhtenä päälajina tulee olemaan miesten pituushyppy, jossa kahdeksan metrin ylityksiä tavoittelevat Helsingin EM-vitonen Roni Ollikainen ja SE-mies Tommi Evilä. Järjestävän seuran eli JKU:n kärkiurheilijoista mestaruuksista taistelevat ainakin Osku Torro korkeudessa, Hanna-Maari Latvala ja Minna Laukka molemmilla pikajuoksumatkoilla sekä Henri Manninen ja Miika Takala 3000 m juoksussa. Kisat järjestetään nyt tiiviinä ja hyvin ohjattuna, reilun kolmen tunnin sessioina molempina päivinä.

Yleisurheilu on suomalaisten perinteinen, arvostettu ja menestyksekäs urheilulaji. Mediassa yleisurheilu on toiseksi seuratuin urheilulaji. TV 2 televisioi molempina päivinä puolentoista tunnin lähetykset parhaaseen katseluaikaan. Parhaimmillaan lähetykset ovat viime vuosina keränneet puoli miljoonaa katselijaa päivittäin.