Viimeinen näyttömahdollisuus EM:iin – luvassa kansainvälistä taistoa Motonet GP:ssä Jyväskylässä 26.7.

Tiistaina 26.7. Harjulla Motonet GP:ssä nähdään todella kansainvälistä yleisurheilua, sillä mukana on yli 50 ulkomaista urheilijaa lähes 20 maasta. Jyväskylässä on viimeinen näyttömahdollisuus Münchenin EM-kilpailuihin, joten luvassa on kovia kamppailuja kotimaisten ja ulkomaisten urheilijoiden kesken.

Muutamia mielenkiintoisia nostoja EM-kisoja silmällä pitäen:

Miesten ja naisten pikaviestimaajoukkueet kohtaavat mm. Viron maajoukkueet. Miesten joukkueessa on mukana kaksi tuoretta SE-pikajuoksijaa Samuli Samuelsson ja Samuel Purola, joten miesten 4×100 metrin viestin SE on mahdollinen onnistuneilla vaihdoilla.

Naisten 1500 metrin kilpailusta mielenkiintoisen tekee kauden avaavan Sara Kuiviston vauhti sekä Nathalie Blomqvistin jännittävä ranking-tilanne. Nathalie on nyt rankingissa sijalla 32, kun 30 urheilijaa pääsee EM-kisoihin. Miesten 800 metrillä Joonas Rinne on juuri rankingissa sisällä, mutta kovimmat takana olevat kilpakumppanit juoksevat niin ikään samana päivänä Ruotsin GP-kisassa. Jyväskylän 800 metrillä on kirittämässä Slovenian Jan Vukovič, joka on rankingissa juuri Joonaksen edellä.

Miesten pika-aidoissa Elmo Lakka, Santeri Kuusiniemi ja Ilari Manninen saavat rinnalleen Italian Hassane Fofanan SB 13,45, viime vuoden Motonet GP-kisojen kakkosen Norjan Vladimir Vukicevicin ja Ruotsin Max Hreljan. Hrelja on Ilarin edellä EM-rankingissa ja Ilari on kiinni viimeisessä EM-kisapaikassa. Naisten pika-aidoissa kovimmasta vauhdista vastaavat tänä vuonna kansainväliset aiturit Unkarista, Luca Kozák ja Gréta Kerekes. Kozák on juossut tällä kaudella ennätyksekseen 12,70 ja Kerekesin paras noteeraus tältä kesältä on 12,97.

Naisten korkeudessa JKU:n MM-kisakävijä Sini Lällä pääsee haastamaan muun muassa Liettuan Airinė Palšytėn, joka on Euroopan hallimestari 2017 ja pronssimitalisti vuodelta 2019 sekä Italian Erika Furlanin, jonka ennätys on 194 ja kauden paras tulos 191. Toivotaan, että Lällä on palautunut matkustuksesta ja aikaerosta, sillä korkeuskisasta on tulossa kovatasoinen.

Pääsyliput myynnisä ennakkoon https://www.motonetgp.fi/jyvaskyla/aikataulu-ja-paasyliput/

Urheilijalistat ja rimannostot https://www.motonetgp.fi/jyvaskyla/osallistujat/