PB-corner sytytti urheilijat uusiin ennätyksiin

Hipposhallissa kisaa tänä viikonloppuna lähes 550 urheilijaa. Lauantaina kovimmista tuloksista vastasivat hyppääjät ja pika-aiturit. Lappeenrannan Urheilu-Miesten Simo Lipsanen avasi hallikautensa hyppäämällä kolmiloikkaa 16,40. Roosa Määttälä Kokkolan Veikoista paransi kauden kärkituloksen naisten pituudessa lukemiin 631 ja samalla kohensi halliennätystään 16 sentillä.

Matilda Bogdanoff, HIFK, juoksi alkuerissä 60 metrin pika-aidat 8,14 ja finaalissa 8,15.”Vähän ehkä oli nihkeä päivä. Alkuerässä vähän kolistelin aitoja ja finaalissa oli vähän paukut käytetty. Oli vähän huono päivä tänään. Jyväskylässä on hyvin järjestetyt kisat ja tykkään täällä sekä sisä- että ulkoradasta. Kesällä nähdään taas GP kisoissa ja siellä toivottavasti juostaan kovaa”, Matilda Bogdanoff kertasi lauantain aitajuoksuja. Miesten 60 metrin aidoissa Ilari Manninen jäi vain muutaman sadasosan ennätyksestään juostuaan nyt 7,91.

Korkeuspaikalla 19-vuotias Tampereen Pyrinnön Daniel Kosonen teki uuden ennätyksen 215. ”Kisa meni ihan ok siihen 215 asti. Hypyt 211:sta ja 215:sta olivat hyviä. 220 hypyissä oli liikaa yritystä ja vauhti vaihteli. Olisi ollut kiva hypätä 220, mutta ehkä on hyvä, että jäi jotain hampaankoloon. Jyväskylässä on kiva hypätä hallissa, kun täällä on patjan ympärillä tilaa”, Daniel kehuu Jyväskylän hyppypaikkaa.

Naisten ja miesten 800 metrillä nähtiin kovavauhtiset juoksut. Juoksuissa käytettiin vauhdittajana valojänistä. Naisten kisan voitti Nathalie Blomqvist ajalla 2.11,90. ”Lähin ehkä vähän liian kovaa. Juoksin vähän kovempaa kuin valojänis. Jälkimmäisellä puolikkaalla tuli jo happoja. Ihan kiva kisata, mutta ensimmäinen kisa ei ehkä mene aina ihan niin hyvin. Toivon, että seuraavat hallikisat menevät paremmin”, Nathalie arvio juoksun jälkeen. Loppusuoralla nähtiin deja vu -ilmiö viime kesän Kalevan kisoista, kun Viola Westling kurottautui Heini Ikosen ohi. Heini paransi halliennätystään lähes kolmella sekunnilla. ”Ensimmäinen 700 metriä kulki tosi hyvin. Viimeiset sata metriä ei ihan vielä kulkenut. Tosi hyvä ensimmäinen kisa ja aika oli sellainen mitä odotinkin. Valojäniksen ansiosta tiesi millä vauhdilla juoksin. Miesten 800 metrillä Joonas Rinne juoksi uudeksi halliennätyksekseen ja Keski-Suomen piirinennätykseksi 1.51,28.

Kisojen kaikki tulokset löytyvät täältä. Kilpailut jatkuvat vielä sunnuntaina.