JKU palkittiin vuoden keskisuomalaisena urheiluseurana

Keski-Suomen urheilugaalassa palkittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa vuoden keskisuomalainen urheiluseura. Palkinto annetaan seuralle, jolla on valtakunnallinen tai kansainvälinen menestys seurana tai seuran urheilijoiden taholta. Toisena perusteena palkittavalle seuralle on, että toiminta on eettisesti kestävää, suunnitelmallista ja laadukasta. JKU:lla oli kunnia olla ensimmäinen palkinnon saanut seura. Palkintoa perusteltiin gaalassa, että ”JKU on murtautunut pysyvästi Suomen parhaiden yleisurheiluseurojen joukkoon, ja kahminut miltei kaikki mahdolliset palkinnot, muun muassa Kultainen Juoksija parhaana SM-halliseurana, Seuraliigan ensimmäinen sija, Kalevan Maljan voitto, junioreiden Seuracupin superfinaalin voitto ja SAUL malja”.

Keski-Suomen Yleisurheilu palkitsi Jyväskylän Kenttäurheilijoiden naisten 4 x 100 metrin SE-joukkueen yleisurheilun vuoden urheilutekona. ”JKU:n naiset (Aino Pulkkinen, Hanna-Maari Päkk, Anniina Kortetmaa ja Nooralotta Neziri) juoksivat 4 x 100 m:n Suomen ennätyksen 44,53 Ylivieskassa SM-viesteissä 7.9.2019. Lisäksi JKU:n naiset saavuttivat historiallisen triplamestaruuden voittamalla myös 4 x 400 ja 4 x 800 metrin Suomen mestaruudet ensimmäisen kerran SM-viestien historiassa”, perusteli Keski-Suomen yleisurheilun hallituksen puheenjohtaja Jarkko Toivola palkitsemisgaalassa.