SM-moniottelut kilpailtiin Etelä-Pohjanmaalla viikonloppuna

JKU:n pieni mutta pippurinen otteluporukka kilpaili hienosti SM-moniotteluissa Etelä-Pohjanmaalla. Lauantaina JKU:n junnuosaston pojat suorittivat 5-ottelun. Lapualla P15 sarjassa Joona Lapinkero joutui tiukkaan paikkaan kun ennen päivän viimeistä lajia, 1000 metrin juoksua, Joonas oli neljäntenä. Viime vuoden 5-ottelun nelosena ja edellisviikonlopun kahden nelossijan jälkeen, Joonas päätti taistella tonnilla mitalista. Joonas juoksi suunnitelman mukaan tonnin ja paransi siinä ennätystään reilulla sekunnilla. Näin ollen Joonas teki jokaisessa viidessä lajissa uuden ennätyksen ja nousi pronssille. P14 5-ottelu käytiin Kauhavalla. Ylivoimaiseen mestaruuteen otteli JKU:n Lassi Nalkki. Luukas Kyrönlahti koki jänniä hetkiä seiväshypyssä kun seiväs katkesi ensimmäisessä kisahypyssä. Tämä ei kuitenkaan Luukasta säikäyttänyt vaan hän hyppäsi seipäässä uuden ennätyksensä tasan kolme metriä. Luukas sijoittui ottelussa kahdeksanneksi. Pojat nappasit P14 joukkuekilpailusta kultaa.

Jonatan Kinnunen aloitti lauantaina elämänsä ensimmäisen 10-ottelu urakan. ”Ihan hyvin meni eka päivä. Jossain lajeissa olisi ollut vielä enemmän varastossa, mutta tänään ei askelmerkit ollut kohdillaan. Sunnuntaina luvassa sitten neljä upouutta lajia”, Jonatan pohdiskeli viiden lajin jälkeen. ”Ensimmäinen päivä meni hieman alakanttiin. Sunnuntaina uuteen nousuun”, ensimmäistä 7-otteluaan N19 sarjassa tehnyt Pinja Hirvilahti kommentoi.

Sunnuntaina JKU:n junnuosaston tytöt pääsivät tekemään omaa 5-otteluaan. T15 tytöt ottelivat Kauhavalla ja T14 tytöt Lapualla. Minea Vertala otteli hienosti kuudenneksi Kauhavalla. Mimosa Teerijoki aloitti ottelun lupaavasti, mutta joutui valitettavasti keskeyttämään ottelun keihään jälkeen jalkavaivojen takia. Lapualla Iida Pajunen oli ennen 800 metriä samankaltaisessa tilanteessa kuin Joonas oli ollut lauantaina P15 ottelussa, mitaliin oli juostava ennätys päätöslajissa. Iida paransi 800 metrillä vanhaa ennätystään reilu 15 sekuntia ja nousi pronssille vain pisteen päähän hopeasta. Saga Koppeli otteli ennätyspisteikseen 1810 pistettä ja sijoittui 17:ksi. Iida ja Saga palkittiin joukkuepronssilla.

Jonatan selvisi sunnuntaina uusista lajeista ja otteli 10-ottelun kunnialla maaliin. Jonatanin sijoitus oli viides ja pisteitä kertyi 5767. Jonatania verrattiin useampaan kertaan viikonlopun aikana jopa Jaakko Ojaniemeen. Mielenkiintoista nähdä innostuuko Jonatan 10-ottelusta isomminkin positiivisen ensikokemuksen ansiosta. Pinja Hirvilahti otteli N19 sarjassa kuudenneksi pistein 3916.

Tulokset Kauhava ja Lapua.