Neljä mitalia JKU:laisille Pohjoismaiden mestaruuskilpailuista

19-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailut järjestettiin Norjassa 17.–18.8. JKU:sta PM-kisoihin valittiin Suomea edustamaan viisi urheilijaa. Suomen joukkue menestyi kisoissa kokonaisuudessaan todella hyvin ja miehet voittivat samalla käydyn Pohjoismaisen maaottelun ja naiset sijoittuivat toiseksi. ”Hauska reissu, hyviä muistoja ja onnistuneita suorituksia kaikilta. Matkustus oli aika myöhään, kun olimme vasta klo 22 perjantaina illalla majoittumassa ja syömässä. Yhteishenki muotoutui kuitenkin lauantain aikana hyväksi, kun ehdittiin tutustua joukkueen kesken ja sunnuntaina suorituspaikoilla oli hyvä meininki”, Oona Nieminen kertasi kokemuksiaan kisamatkasta.

Eemil Helander juoksi Kristiansandissa kaksi matkaa, 1500 metriä ja 5000 metriä. 5000 metrillä Eemil sijoittui hopealle uudella ennätyksellään 14.20,69 ja pronssille 1500 metrillä ajalla 4.02,86. Sää Norjan rannikolla oli totutun tuulinen, mutta muuten hyvä. Luvattu myrsky pysyi onneksi poissa. Jesse Väyrynen juoksi vastatuulessa 100 metrillä seitsemänneksi ajalla 11,21 ja Juuso Peltola aitoi hopealle 2,7 m/s vastatuulen huomioiden hyvällä ajalla 14,34, joka on vain kolme kymmenystä Juuson ennätyksestä heikompi. Jesse ja Juuso olivat molemmat mukana Suomen 4×100 metrin viestijoukkueessa, joka otti mestaruuden ajalla 40,75.

Kenttälajien puolella kisojen järjestelyt sujuivat erinomaisesti. Juho Nieminen pääsi Norjassa hiekkalaatikolle kahdesti, ensiksi lauantaina yhdellä hypyllä ja sunnuntaina kolmella loikalla. Juho hyppäsi pituudessa uudeksi ennätyksekseen huikean 7,30 ja sijoittui neljänneksi. Kolmiloikkaa Juho venytti viidennellä hypyllä 14,48 ja sijoittui kilpailussa viidenneksi. Oona Nieminen hyppäsi pituudessa 5,81 ja sijoittui kuudenneksi. ”Hypyt vähän vaihteli, niin se vähän harmittaa, mutta muuten ihan perus kisa”, Oona Nieminen arvioi kisasuoritustaan.

Tulokset