Alisa Virtanen ja Eemil Helander nuorten Olympialaisissa

Nuorten kesäolympialaiset järjestetään Buenos Airesissa Argentiinassa 6.-18.10.2018. Nuorten olympialaisissa 15-18-vuotiaat kilpailevat kaikkiaan 32 eri lajissa, joista neljä esitellään Buenos Airesissa uusina nuorten olympialajeina.

Lajeina ovat tanssiurheilu, kiipeily, karate, pikarullaluistelu, uinti, uimahypyt, yleisurheilu, jousiammunta, sulkapallo, 3 vs. 3 koripallo, beach käsipallo, beachvolley, nyrkkeily, melonta, pyöräily, ratsastus, kalpamiekkailu, futsal, voimistelu, golf, maahockey, judo, painonnosto, paini, nykyaikainen viisiottelu, soutu, rugby, taekwondo, tennis, pöytätennis, ammunta, triathlon ja purjehdus. Squash ja poolo nähdään kisoissa näytöslajeina.

Suomen joukkue nuorten olympialaisiin valittiin 15.8.2018. Joukkueessa ovat mukana JKU:n Alisa Virtanen ja Eemil Helander. Alisa juoksee kisoissa 800 m ja Eemil starttaa bravuurimatkalleen 2000 m:n esteisiin. Keski-Suomesta on mukana myös Äänekosken Urheilijoita edustava Arttu Mattila. Kaikki kolme ovat Schildtin urheilulukion opiskelijoita ja Jyväskylän urheiluakatemian urheilijajäseniä.

Edessä on varmasti upea kokemus nuorille urheilijoille. Koko JKU:n väki lähettää seuratovereilleen onnenpotkun valtameren toiselle puolelle!

Suomen Olympiakomitean kisasivut: https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/kisat/nuorten-olympialaiset/buenos-aires-2018/

Yleisurheilun aikataulu ja tulokset: https://www.buenosaires2018.com/results/en/athletics/daily-schedule.htm?lng=fi