Team JKU goes Laitila – 19- ja 22-vuotiaiden SM-kisoissa kutkuttavat tunnelmat

19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailut käynnistyvät Laitilassa tänään perjantaina ja jatkuvat viikonlopun ajan. Kuten Kalevan kisoissa, JKU:n joukkue on kisojen suurin; mukana on 26 urheilijaa. Viikonloppuna riittää valtavasti jännitettävää, kun seuran urheilijoita on kisatilastojen kolmen parhaan joukossa peräti 13 lajissa. Lisäksi mukana on useita muita huippukuntoisia mitaleille tähtääviä urheilijoita, joiden kunto on tähdätty Laitilan kisaan. Monet joukkueen urheilijoista kilpailivat Jyväskylän Kalevan Kisoissa ennätyksiään tehtaillen, joten odotusarvot vieläkin paremmalle tasolle nousemiseen ovat hyvät.

Naiset 22v

22-vuotiaiden naisten sarjassa mukana on 7. urheilijaa. Kalevan Kisojen finaalista niukasti pudonneet Sini Toivola pituudessa, Hannamari Kinnunen moukarissa ja Janette Niemi 800 m:llä lähtevät tiukasti mitalijahtiin Jyväskylän kotikisoista sisuuntuneena. Sini kilpailee pituuden lisäksi myös pika-aidoissa ja 200 m:llä. Hyvää kuntoa uhkuvat myös Monika Ahonen (pituus ja kolmiloikka), Inka Sinivuori (kuula ja keihäs), Janina Jahkola (800m ja 400m aj) ja Susanna Seppänen (seiväs), jotka taistelevat vähintään pistesijoista.

Miehet 22v

Tässä sarjassa on mukana 6 miestä, joista kaikki kilpailivat Jyväskylän Kalevan Kisoissa, ja ovat Laitilan kisatilastoissa vähintään neljän parhaan joukossa. Mitä tekeekään Kalevan Kisojen pronssimies Ilari Manninen pika-aidoissa, ja kulkeeko myös sileän juoksu 100 ja 200 m:llä? Aitafinaalissa on mahdollista nähdä jopa kaksi JKU-mitalistia, kun Ilarin lisäksi myös Miska Sundberg lähtee mitalitaistoon. Saamme myös jännätä, keskittyykö Lapinlahden GP-kisoissa 1500 m:n tilastokärjeksi noussut Otto Kaario perjantain tonnivitoselle ja sunnuntain 5000 m kisaan, vai yrittääkö mies tavoitella jopa kolmea mitalia starttaamalla myös esteisiin, joka juostaan perjantaina ennen 1500 m:n starttia. Tänä kesänä ennätyskuntoon päässeet Mika Ruhtinas (kiekko), Julius Toivola (pituus) ja Pietari Outinen (seiväs) karsiutuivat niukasti Kalevan Kisojen finaalista, joten mitalitaistossa on nälkäisiä miehiä.

Naiset 19v

Tässäkin sarjassa näemme Kalevan Kisoissa hyvin urheilleita nuoria JKU:laisia, kun Kalevan Kisoissa ennätyksensä tehneet nuorten SM-hallien mitalistit pika-aituri Nora-Julia Isoluoma ja kolmiloikkaaja Roosa Mähönen lähtevät parantamaan siitä mihin Kalevan Kisoissa jäivät. Oona Nieminen juhli talvella hallimitalia pituudessa ja kilpailee kovin tavoittein pituuden lisäksi kolmiloikassa. Kesällä säästeliäästi kilpaillut ja SM-kisavirettään Hirvensalmella viimeistellyt moukarinheittäjä Inka Hasanen on erittäin mielenkiintoinen nimi mitalitaistoon, kuten myös Heini Ikonen, jolla on hyvät mahdollisuudet erityisesti päämatkallaan 800 m:llä. Tällä kaudella Heinin alimatkatkin ovat kulkeneet hyvin, joten kasin lisäksi hän juoksee 400 ja 200 m. Katariina Saarelainen on mukana kolmiloikan pistesijakamppailussa, kuten myös Unna Sinivuori moukarissa. Erityisen ilahduttavaa on nähdä Pinja Hirvilahden toipuneen kevään jalkavaivoistaan, näissä kisoissa hän starttaa 200 m:lle.

Miehet 19v

Laitilassa kilpailee kuusi nälkäistä JKU:n 19-vuotiasta kollia, joista Jesse Väyrynen pääsi jo maistamaan kansainvälistä meininkiä Tampereen nuorten MM-kisoissa. Jesse taistelee menestyksestä luonnollisesti MM-lajissaan pika-aidoissa, ja on yllätysvalmis 100 ja 200 m:llä, kuten Tampereen MM-kisojen pikaviestin hurja avausosuus osoitti. Satasella pakka on tällä kertaa täysin auki usean tilastojen kärkimiehen ollessa poissa, joten Jessen lisäksi kärkisijoista taistelee kovaa kuntoa uhkuva Viljami Hietaharju (satasen lisäksi 200 m). Hyppykasalla nähdään Kalevan Kisoissa pitkiä, mutta hieman yliastuttuja hyppyjä räväytellyt Juho Nieminen, joka haastaa Harjun kotikisoista sisuuntuneena kaikki muut pituus- ja kolmiloikkaajat. Eikä sovi unohtaa Pietari ”Warriner” Valorantaa (100, 200 ja 400 m) ja Kaapo Kangasta (400 m aj), jotka ovat valmiita elämänsä suorituksiin.

Osallistujien ranking-listat

Live-tulospalvelu