JKU:n urheilijoille kolme finaalipaikkaa Györissä, Helander parhaana kahdeksas

17-vuotiaiden EM-kisojen päätöspäivänä saatiin jännätä JKU:n urheilijoiden suorituksia kahdessa loppukilpailussa. Eemil Helander paransi 2000 m esteiden alkuerissä juostua ennätystään kuusi sekuntia aikaan 5.52,59 ja sijoittui nousujohteisen juoksun jälkeen hienosti pistesijalle, kahdeksanneksi. Alkukesästä sitkeiden vammojen kanssa taistellut Eemil osoitti kykynsä nousta huippusuoritukseen vaikeuksista huolimatta, eikä jäänyt mitalistakaan kuin kolme sekuntia. Toinen sunnuntain finalisti Alisa Virtanen juoksi jo kisojen neljännen juoksunsa ja sijoittui 1500 m:n finaalissa sijalle 12. Urakoinnista huolimatta Alisakin juoksi kilpailussa ulkorataennätyksensä 4.33,31.

Lauantaina Lotta Mäkinen oli epäonninen 2000 m estejuoksun finaalissa kaatuessaan kilpailun ratkaisuvaiheissa. Kaatumisesta huolimatta Lotan sijoitus oli 13.

Kokonaisuutena JKU:n urheilijat suoriutuivat EM-kilpailuissa hienosti. Eemil, Lotta, Alisa ja Juuso Peltola saavuttivat Eemilin pistesijan lisäksi kaksi finaalipaikkaa (Lotta 2000 m ej ja Alisa 1500m) ja kaksi välieräpaikkaa (Alisa 800 m ja Juuso 110m aj).

Onnittelut nuorille hienoista suorituksista!