JYVÄSKYLÄ GAMES TUO HUIPPUJA HARJULLE

Nyt lauantaina kisataan perinteinen Jyväskylä Games Harjun stadionilla. Kilpailu kuuluu Suomen Urheiluliiton Tähtikisa-sarjaan. Yleisen sarjan lajeja on kaikkiaan 20, joista puolet eli 10 on bonuslajeja. Rahapalkinnot maksetaan kolmelle parhaalle (300 / 200 / 100€) täysimääräisinä, mikäli tulosraja ylittyy myös. Kisat toimivat samalla Kalevan kisojen esikisoina. Urheilijat voivat testata vuosi sitten uudistettuja suorituspaikkoja ja toimitsijat harjoitella Kalevan kisoissa toteutettavia käytäntöjä.

Suomen kärkipään urheilijoista mukaan on tulossa mm. koko seipään EM-rajan ylittänyt kolmikko Urho Kujanpään johdolla. Naisten seipäässä Saga Andersson puolestaan jahtaa lähellä killuvaa EM-rajaa 445. Naisten moukarissa saatetaan nähdä jopa Suomen ennätys kun 22-vuotiaiden SE:n tänä vuonna heittänyt Krista Tervo tähyää vajaan metrin kauemmaksi Mia Strömmerin SE-tulokseen 69.63. Inga Linnakaan ei ole viime kauden ennätyksellään kuin vajaan puolentoista metrin päässä. Eestin ennätysnainen, tänä vuonna 69.68 heittänyt Anna Maria Orel, antanee kovaa vastusta. Kiekonheitossa miesten moninkertainen Suomen mestari Pyry Niskala nähdään myös Harjun uusitussa heittohäkissä.

Juoksuradalla pika-aiturit Elmo Lakka ja Reetta Hurske jahtaavat kovia ennätyksiään. Lakan ennätys on viime vuodelta 13,69 ja Hurske juoksi toissa vuonna Amsterdamin EM-kisoissa 13,16. Lakka kellotti jo Paavo Nurmi Gamesissa 13,80 ja rikkoi samalla EM-rajan. Satasella vauhtia pohjolaan tuo Intian 10.26 viime vuonna juossut Amiya Kumar Mallick. Suomipojista vastusta antaa ainakin sähäkkä kolmikko Otto Ahlfors (enn.10,44), Markus Skyttä (10,56) ja Viljami Kaasalainen (10,56). Naisten 400 m juoksussa Aino Pulkkinen avaa kautensa tällä matkalla. Pituushypyssä nähdään Helsingin 2012 EM-kisojen kuutonen Roni Ollikainen. Helsinkiläinen hyppäsi juuri muutama päivä sitten myötätuulessa 782 ja tavoittelee nyt EM-rajaa 790. Korkeudessa Äänekosken ihmepoika Arttu Mattila saa vastusta Suomen mestari Samuli Erikssonista.

JKU:n järjestämissä kisoissa nuorten lajit alkavat klo 13 ja varsinaiset yleisen sarjan lajit klo 15. Osallistujia kaikkiaan on lähes 400. Pääsyliput 15 / 10€. Tervetuloa!

Lisätietoja, osallistujat ja aikataulu: https://jku.fi/games/