Nezirille mestaruus, JKU kolmas

JKU:n nuori joukkue taisteli mainiosti viikonloppuna Helsingin Liikuntamyllyssä, mutta joutui taipumaan tällä kertaa kolmanneksi taistelussa Kultaisesta juoksijasta. Ainoan mestaruuden seuralle toi Nooralotta Neziri 60 m aitajuoksusta. Otto Kilpi otti hopeaa miesten vastaavalla matkalla tuloksella 7,28 ( ae 7,26). Kisat päättäneissä 4 x 200 m viesteissä JKU otti kaksi mitalia. Naiset olivat joukkueella Emma Koistinen, Nooralotta Neziri, Noora-Julia Isoluoma, Ada Koistinen hopealla ja miehet joukkueella Tuomas Rouvali, Juho Kaihlajärvi, Teemu Keronen, Ilari Manninen pronssilla. Lisäksi Alisa Virtanen olisi ottanut pronssia naisten 800 m juoksusta, mutta hylättiin ratarikon johdosta.

Pisteille eli kuuden parhaan joukkoon JKU:n urheilijoista sijoittautuivat Janette Niemi 4. 800 m (2.14,48), Alisa Virtanen 4. 1500 m (4.29,07) Juho Nieminen 5. 3-loikka (14,78), Lotta Mäkinen 6. 1500 m (4.36,87), Ada Koistinen 6. 3-loikka (12,66) ja Katri Niemistö 3000 m (10.13,67).

Kultaisen Juoksijan vei HKV 39 pisteellä, toiseksi sijoittui Tampereen Pyrintö 35 ja kolmanneksi JKU 32 pisteellä.

Nooralotta Neziri ei saanut 60 metrin aidoissa mestaruutta helpolla SM-halleissa Helsingissä, sillä Reetta Hurske antoi tiukan vastuksen. Neziri vei mestaruuden ajalla 8,10, Hurske pinkoi tuntumassa ennätyksensä 8,12. Mitalikolmikon täydensi ennätystään sivunnut Lotta Harala (8,17).

Nezirin mietteet jo MM-halleissa

– Meinasi olla tiukkaa Hurskeen kanssa. Hyvä, että juoksussa oli tsemppiä. Olen hyvässä kunnossa, mutta omasta juoksusta on vähän puuttunut terävyyttä. Ei olisi varmasti tullut tuollaista aikaa, jos en olisi joutunut tsemppaamaan. Alkuerässä yritin juosta kovaa aikaa, mutten pystynyt siihen. MM-halleissa pitää pystyä heti alkuerässä juoksemaan lujaa, Neziri sanoi.

MM-hallit ovat ensimmäiset arvokisat, joihin hän viimeistelee virettään Petteri Jousteen opein. Se antaa tärkeää kokemusta kesän arvokisavalmistautumiseen.

– On tärkeää nähdä kesää ajatellen, miten se toimii.