JKU mitalijahtiin nuorten SM-halleihin Kuortaneelle

Jyväskylän Kenttäurheilijat lähtee kamppailemaan mitaleista nuorten SM-halleihin kisojen suurimalla joukkueella. Mukana on yhteensä 38 urheilijaa, joista löytyy useita mitalikandidaatteja. Odotukset ovat korkealla, mutta joukkue on kohdannut myös epäonnea yhden suurimman mestarisuosikki Juho Niemisen sairastuttua juuri kisojen alla.

Kisat alkavat jo perjantaina 60 m:n alkuerillä ja muutamien kenttälajien finaaleilla. Avauspäivänä tulessa on 19 JKU:n urheilijaa ja suurimmat mitaliodotukset kohdistuvat naisten kolmiloikkaan, jossa kaikki JKU:n edustajat Ada Koistinen, Oona Nieminen, Roosa Mähönen ja Katariina Saarelainen ovat tilastoissa kuuden parhaan joukossa. Toinen loppukilpailu JKU:laisittain on M17 pituus, jossa Arttu Peltola ja Dani Lirkki kamppailevat hyvistä sijoituksista.

Lauantaina ratkaistaan mitalit useissa juoksulajeissa ja moni seuran urheilijoista on tiukasti mitalitaisteluissa mukana. Kestävyysmatkoilla viikko sitten hienosti aikuisten SM-halleissa kilpailleet Lotta Mäkinen ja Alisa Virtanen kyyristyvät N17 sarjan 800m lähtöviivalle ja Janette Niemi kilpailee hänelle hieman totuttua pidemmällä 1500 m:n matkalla 22-vuotiaiden sarjassa. 60 m:llä suurimpia menestyjäehdokkaita ovat Jesse Väyrynen M19 60 m:llä ja Ilari Manninen M22 samalla matkalla. M17 60 m:llä JKU:lta on mukana peräti viisi nuorta miestä.

Lauantaina kilpaillaan myös useita kenttälajeja. Heti aamusta mitalijahtiin lähtevät 17- sarjan kolmiloikkaajat Laura Koivisto ja Wilhelmiina Harju. Talvella sairasteluista kärsineellä Sini Toivolalla on myös omalle tasolle noustessaan mahdollisuus kamppailla hyvistä sijoista.

Sunnuntaina päivä rävähtää käyntiin JKU:lle totutusti vahvoilla pika-aitojen alkuerillä, joihin JKU:sta starttaa kaikkiin sarjoihin yhteensä peräti 14 urheilijaa. Aitureista nostetaan esille kestomenestyjät Ilari Manninen ja Miska Sundberg M22 60 m:n aidoissa, Nora-Julia Isoluoma sarjassa N19 sekä Jesse Väyrynen 19-vuotiaiden ja Juuso Peltola 17-vuotiaiden miesten sarjoissa.

Sunnuntaina on myös useita JKU:laisittain vahvoja kestävyysmatkoja ja kenttälajeja. 17-sarjan naiset Lotta Mäkinen ja Alisa Virtanen taistelevat 1500 m:n matkalla. Mitaleista kamppailevat myös N19-sarjan 800 m:llä Heini Ikonen ja Helsingin aikuisten SM-hallien nelonen Janette Niemi N22 800 m:llä. Hyppääjänaiset Ada Koistinen ja Oona Nieminen tavoittelevat menestystä 19-sarjan pituushypyssä ja Pietari Outinen tekee SM-kisadebyyttinsä JKU:n väreissä kovatasoisessa M22 seiväshypyssä. Etukäteen arvioiden mitalimahdollisuuksia on myös M22-sarjan pituushyppääjä Julius Toivolalla ja M17-sarjan korkeushypyssä Kristian Peltolalla.

Totutusti nuorten SM-kilpailut tarjoavat urheilun draamaan parhaimmillaan. Koetaan suuria onnistumisia, hienoja yllätyksiä ja karvailta pettymyksiltäkään ei oikein voi välttyä. Yllä olevassa tekstissä ei ole mainittu läheskään kaikkia kisoissa kilpailevia JKU:laisia, vaikka menestysmahdollisuuksia on monilla muillakin, ja kaikki lähtevät vähintään omaan ennätysjahtiinsa. JKU toivottaa onnea ja parasta mahdollista menestystä jokaiselle seuran urheilijalle!

Kisojen kaikki osallistujat löytyvät täältä; http://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=20943