Hipposhalleissa lauantaina tuhti nippu Suomen kärkiurheilijoita

Yleisurheilun hallikilpailukauden kuumimmat kisaviikot käynnistyvät. SM-hallien (18-19.2. Jyväskylä) esikisoihin, Hipposhalleihin, on ilmoittaunut peräti 413 urheilijaa. Mukana on tuhti nippu Suomen ehdottomia kärkiurheilijoita. Kisoissa katsastetaan 13 eri lajissa urheilijoita hallimaaotteluun. SUL:n valintajärjestelmän mukaan maaotteluvalinnat tehdään hallikauden osalta vain nimettyjen katsastuskilpailuiden sekä hallikauden kansainvälisten näyttöjen perusteella. Jyväskylän kisoilla on siis erityisen merkittävä rooli. Lisäksi maaotteluvalinnoissa otetaan huomioon myös 2016 kauden suoritukset.

Katsastuslajeja Jyväskylässä ovat: M/N 60 m, M/N 200 m, M/N 400 m, M/N 1500 m, M/N 60 m aj, N 3-loikka, M pituus ja N korkeus. Lisäksi 200 m ja 400 m toimivat katsastuksina maaottelun 4*300 m:n viestijoukkueisiin.

Latvala avaa ja kohtaa Kortetmaan ja Berghemin

JKU:n huippusprintteri Hanna-Maari Latvala piipahtaa helmikuussa muutaman viikon ajan Suomessa kisaamassa. Latvala juoksee lauantaina sekä 60 m että 200 m. Hanna-Maarin harjoituskausi jenkeissä on sujunut erinomaisesti. Hänelle hallikauden kisat ovat tänä vuonna kuitenkin vain tärkeä irtiotto kovan harjoittelun lomaan. Harjoittelua ei ole siis erityisemmin kevennetty hallikautta varten. Vastaansa 60 metrillä Latvala saa mm. huippukuntoisen Anniina Kortetmaan, joka rikkoi viikko sitten ko. matkalla EM-hallien tulosrajan 7,36. 200 metrillä kovatasoisen kilpailun Latvalan ja Kortetmaan lisäksi varmistaa Jonna Berghem, joka pitää hallussaan matkan kotimaista kärkitulosta ajalla 23,99.

Miesten pikajuoksuissa kaikki kovat kisaamassa

Lähes kaikki Suomen kovakuntoiset miespikajuoksijat saapuvat Hipposhalliin lauantaina. Kärkijuoksijoista iskukykyisyyttään ovat jo ehtineet väläytellä Eetu Rantala (60 m: 6,70, EM-raja), Samuli Samuelsson (6,75), Markus Skyttä (6,77) ja Ville Myllymäki (6,82). Kaikki ovat ilmoittautuneet myös la kisaan mukaan. Kun viivalle asettuu myös Ikaalisten Otto Ahlfors, niin Hipposhallissa saatettaneen nähdä useampikin EM-rajan (6,70) alitus. Kakkosella Samuelssonin ja Rantalan maaottelupaikasta haastaa ainakin Roope Saarinen.

Lakka tavoittelee EM-rajaa, toisista maaottelupaikoista tiedossa tuima taisto

JKU:n vuoden 2016 ykkösurheilija Elmo Lakka tavoittelee maaottelupaikan lisäksi myös 60 m:n aitojen EM-kisarajaa 7,80. Lakan avaus viime viikonloppuna kantoi tulokseen 7,89. Lakan takana tultaneen näkemään ennennäkemättömän tiukka otatus toisesta maaottelupaikasta. Yksi paikan tavoittelijoista on JKU:n Ilari Manninen, jonka ennätys 8,11 on kisaan starttaavien miesten neljänneksi paras. Jos saadaan miesten maaottelupaikoista tiukka kilpailu, niin sitä samaa voidaan odottaa myös naisten pika-aidoissa. Nezirin lisäksi toisesta maaottelupaikasta kilvoittelevat oletettavasti tiukimmin Reetta Hurske ja Lotta Harala. JKU:n Emma Koistinen keskittyy lauantaina 400 metrille, mutta kotiseuran vahvoista aitureista mukaan tulee Ida Aidanpää-Immonen.

Uusimäellä nippu hyviä haastajia

Myös 400 metrillä nähdään Suomen ykkösjuoksijoita. 400 metrin aitojen EM-välierissä juossut Hilla Uusimäki lienee selkeä ykkössuosikki naisten kisaan. Mutta myös haastajat ovat hyvää tasoa: U18 europaanmestari (400 m:n aidat) Viivi Lehikoinen, 2015 Kalevan kisojen kakkonen Eveliina Määttänen ja 2016 kakkonen Jeanine Nygård sekä uudella matkalla hienosti pari viikkoa sitten debytoinut JKU:n Emma Koistinen. Miesten puolella maaottelupaikasta kisaavat kiivaimmin tilastoykkönen Juho Pirskanen, Erik Back sekä nelinkertainen 400 m:n aitojen suomenmestari Petteri Monni.

Väyrynen vastaan Ollikainen, Haas vastaan Rautanen

Miesten pituus on yksi kisojen kuumimmista lajeista. Kaksinkamppailu voitosta käytäneen Roni Ollikaisen ja Henri Väyrysen kesken. Panoksena on varmasti myös paikka EM-halleihin, minne tulosraja on asetettu 790:een. Naisten korkeudessa vastaava kaksinkamppailu nähtäneen Eleriin Haasin ja Laura Rautasen välillä.
Kilpailut lauantaina 4.2. klo 12 alkaen Hipposhallissa. Ilmainen sisäänpääsy.

Kilpailujen osallistujat ja aikataulu: www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=18639

SM-hallit Jyväskylässä 18.-19.2.2017: http://smhallit.fi