Kristiina Mäkelä tavoittelee Suomen ennätystä Jyväskylä Gamesissa‏

Harjun stadionilla 22. kesäkuuta järjestettävä Jyväskylä Games kuuluu tänä vuonna SUL:n Tähtikisa-sarjaan. Kisasta on kehkeytymässä korkeatasoinen, kun Suomen yleisurheiluhuiput antavat näyttöjään Amsterdamin EM-kisoihin.

Jyväskylä Gamesin ilmoittautumisen on varmistanut Orimattilan Jymyn Kristiina Mäkelä, joka viime hallikaudella sijoittui MM-halleissa Portlandissa kuudenneksi tuloksellaan 14.07. Aiemmin Mäkelä sivuisi omissa nimissään olevaa halli SE:tä 14.20 Botnia Gamesissa.

Pekingin MM-kisoissa Kristiina Mäkelä karsiutui täpärästi (13.) loikka-finaalista hypättyään 13.83. Mäkelän ulkoratojen ennätys on 14.06.

Mäkelä on avannut ulkoratakautensa Formiassa tuloksella 13.91. Suomessa ulkoratakauden avaus hänellä on Jyväskylä Gamesissa.

Suomen ennätyksestä 5000 € bonus

Tähtikisoissa palkitaan jokaisen lajiryhmän, eli pikajuoksujen, kestävyysjuoksujen, hyppyjen ja heittojen parhaat mies- ja naisurheilijat. Paremmuudet ratkaistaan kolmen parhaan tuloksen yhteenlaskettujen tulospisteiden perusteella. Lajiryhmän parhaan palkinto on 500 euroa.

Lisäksi Tähtikisoissa maksetaan palkintorahoja ennakkoon määrätyissä lajeissa, eli niin sanotuissa bonuslajeissa kolmelle parhaalle urheilijalle. Jyväskylä Gamesissa nämä bonuslajit ovat miehissä 100m, 400m aidat ja moukari sekä naisissa 100m, 100m aidat ja seiväs.

Tähtikisojen bonusjärjestelmän lisäksi Jyväskylä Gamesin järjestäjä JKU lupaa kaikkiin yleisen sarjan lajeihin Harjun stadionin kenttäennätyksestä 1000 € ja Suomen ennätyksestä 5000 €.

Naisen 3-loikassa Suomen ennätys on Heli Koivula-Krugerin nimissä 14.39 Lappeenrannasta 2003. Harjun kenttäennätys on Natalia Kilpeläisellä 14.00 vuodelta 1999.

Jyväskylä Games: https://www.jku.fi/jklgames/

Harjun kenttäennätykset: https://www.jku.fi/tilastot/harjun-kenttaennatykset/