Jaakko Nieminen voitti maratonin Suomen mestaruuden

Jaakko Nieminen ja hänen valmentajansa Antero Liukkonen

Jaakko Nieminen ja hänen valmentajansa Antero Liukkonen

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jaakko Nieminen voitti ensimmäisen henkilökohtaisen Suomen mestaruutensa Pyhtään SM-maratonilla. Nieminen paransi ennätystään raskaalla reitillä tasan kolmella minuutilla voittoajallaan 2.26:29. Voitto irtosi reilulla kahdella minuutilla ennen Oulun Pyrinnön Mikko Tolosta. Niemisen valmentaja on Antero Liukkonen, joka itse voitti maratonin joukkuemestaruuden vuonna 1982.

JKU:n Matti Kärkkäinen juoksi ajan 2.41:35 ja nappasi miesten maratonin viimeisen pistesijan (8.). Naisten maratonilla JKU:n Tiina Föhr juoksi seitsemänneksi ennätysajallaan 3.07:01.  

Kalevan Malja toisen kerran peräkkäin JKU:lle

Kalevan Maljan voittotaisto oli ratkennut jo ennen SM-maratonia. SM-maratonin jälkeen JKU:n voittopisteet ovat 346,5, jotka ovat 12,5 pistettä viimevuotista paremmat.  Toiseksi Kalevan Maljassa sijoittui viime vuotiseen tapaan Turun Urheiluliitto pistein 321. Espoon Tapiot sijoittuvat ensimmäistä kertaa kolmen parhaan joukkoon pistein 285. 

– JKU:n tahti on murskaava ja tämä vasta alkua tulevien vuosien menestykselle.  Uskon, että JKU:n rooli tulee olemaan jatkossa vielä suurempi seuran nuorisovalmennusjärjestelmän tuottaessa uusia urheilijoita kansainvälisille kilpakentille, toteaa JKU:n puheenjohtaja Antti Mero tulevaisuutta luodaten.