SM-moniottelut kisataan viikonloppuna

Yleisurheilun moniotteluiden Suomen mestaruuksista kisataan tulevana viikonvaihteena Huittisissa ja Sastamalassa. Jyväskylän Kenttäurheilijoista kilpaluihin matkaa 19 urheilijan joukko, joista Kalevan Maljaan osallistuvissa sarjoissa kilpailee 11 urheilijaa.

Otteluita päälajinaan harjoittelevista menestysmahdollisuuksia on ainakin Kaapo Kankaalla M17 sekä Monika Ahosella N17. Kangas on SM hopeamitalisti sekä 100 metrin että 400 metrin aitajuoksuista sekä Suomen Mestari P15 5-ottelusta viime kesältä.

Mukana on myös monia yksittäisten lajien ikäluokkansa kärkiurheilijoita. Sini Toivola N19 oli Kalevan Kisojen pituushypyn kahdeksas ja omaa myös vahvan ottelutaustan. Ilari Manninen, EM19 pika-aitojen välieräjuoksija, starttaa oman sarjansa moniotteluun samoin kuin pika-aitojen ikäluokkansa Suomen mestari Miska Sundberg M17. Mielenkiintoinen ottelu-kisa on odotettavissa myös Ada Koistiselta N17, joka voitti SM-pronssia 200 metriltä.

Ratkeaako Kalevan Maljan voitto?

JKU johtaa Kalevan Maljaa 18,5 pisteen erolla Turun Urheiluliittoon. Kilpakumppani TuUL:lla ei moniotteluissa ole kuitenkaan lainkaan ilmoittautuneita urheilijoita sarjoissa 17-22-vuotiaat, joten kaikki pisteet, jotka JKU näistä ikäluokista kerää, lisäävät jyväskyläläisten etumatkaa pistekilpailussa.

– SM-maratonilta on jaossa yhteensä 70 pistettä. Aika harvoin jos koskaan mikään seura kerää maralta yli 30 maljapistettä. Joten jos saamme lisättyä etumatkaamme esimerkiksi yli 10 pisteellä, niin voittomahdollisuutemme ovat hyvät, miettii valmennuspäällikkö Jarkko Finni

Viime vuonna JKU:n urheilijat saavuttivat moniotteluista 14 Kalevan Malja-pistettä.

SM-moniottelut: http://sm-moniottelut2015.fi/