JKU nappasi kolmannen peräkkäisen voiton Seuracupissa

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden nuoret yleisurheilijat saavuttivat lauantaina jo kolmannen peräkkäisen voiton valtakunnallisessa Seuracupin finaalissa Tuusulassa. Tämän vuotinen voitto irtosi pistemäärällä 367. Toiseksi sijoittui Tampereen Pyrintö 351,1 pisteellä ja kolmanneksi Espoon Tapiot 331,5 pisteellä.

Tera-sarjan finaalista osattiin jo ennakkoon odottaa tasaista kamppailua. Tampereen Pyrintö tuli finaaliin vahvalla joukkueella hakemaan voittoa. Tampere johtikin ottelua puolivälin jälkeen jo 20 pisteellä, mutta viimeisissä lajeissa JKU:n urheilijat kirivät kuitenkin voittoon. Viimeisessä lajissa, sukkulaviestissä kilpailtiin enää kunniasta. Viesti sujuikin kärkiseurojen osalta hyvin tasaisissa merkeissä, mutta ankkurina juossut JKU:n Ada Koistinen kiristi viimeisellä osuudella TP:n ohi ja viestivoitto irtosi 27 sadasosan turvin.

Finaalissa tehtiin joukko erinomaisia tuloksia. JKU:n Alisa Virtanen juoksi T13-sarjan 1000 metrillä kaikkien aikojen parhaan ajan eli ikäkausiennätyksen 2.58,11. Tampereen Pyrinnön Joel Turkka sivusi P13-sarjan omaa ikäkausiennätystään 60 metrin aitajuoksussa ajallaan 8.40.

Virtasen lisäksi lajivoittoihin Tuusulassa ylsivät JKU:sta Juho Nieminen P15-seipäässä 340 ja Miska Sundberg M17-kuulassa 13,39.

Seuracupissa finaalivaiheeseen karsitaan kahdessa piirikilpailussa, joiden perusteella 16 parasta seuraa kisailee kuntien asukasluvun perusteella kilo-, mega-, giga ja tera-sarjojen finaaleissa. JKU kilpailee suurten kaupunkien tera-sarjassa. Eri vaiheissa seuracupissa kisailee arviolta 10.000 nuorta ja lasta.