JKU nousi Kalevan Maljan kärkeen

Viikonvaihteessa käydyt M/N17,16 – vuotiaiden SM-kisat Kalajoella nostivat Jyväskylän Kenttäurheilijat Kalevan Maljan pistetilanteen kärkeen. JKU:n urheilijat saavuttivat Kalajoelta yhdeksän SM-mitalia (4-3-2) ja 11 pistesijaa, jotka kerryttivät kaikkiaan 72 Kalevan Malja pistettä. Kalevan Maljaa tähän saakka johtanut Turun Urheiluliitto keräsi 27 pistettä. JKU johtaa nyt Maljan kisaa 18,5 pisteen turvin.

Viime vuonna JKU viime vuonna voitti Kalevan Maljan historiallisesti ensimmäisen kerran. Vastaavaan aikaan jyväskyläläisten ja turkulaisten kisa oli huomattavasti tiukempi, sillä piste-ero oli ainoastaan yksi piste. Vuoteen 2014 nähden JKU:n urheilijat ovat keränneet 2,5 pistettä enemmän ja vastaavasti TuUL:n 15 pistettä vähemmän.

Kilpailu Kalevan Maljan voitosta jatkuu jännittävänä tänäkin vuonna viimeisiin SM-kisoihin saakka. Jäljellä ovat SM-moniottelut 5.-6.9. ja SM-maraton 26.9. Kalevan Malja ojennetaan kauden parhaalle yleisurheiluseuralle Suomen Urheiluliiton palkintogaalassa Jyväskylässä 24.10.

JKU Oulun SM-kisojen paras seura

Viime viikonvaihteessa kisattiin myös ikäryhmän P/T15,14-vuotiaiden Suomen mestaruuksista Oulussa. Näistä kisoista JKU:n urheilijoiden kotiin tuomisina oli peräti 13 henkilökohtaista SM-mitalia (6-6-1), 8 joukkuemitalia (4-4-0) ja kahdeksan pistesijaa. Näiden myötä JKU oli Oulun SM-kisojen paras seura 156 pisteellä.

Tämän ikäryhmän SM-pisteitä ei huomioida Kalevan Maljassa, mutta sen sijaan ne lasketaan puolitettuina yleisurheilun seuraluokitteluun. JKU on käytännössä jo ratkaissut seuraluokittelun voiton viime vuotiseen malliin itselleen, sillä piste etumatka Espoon Tapioihin on lähes 200 pistettä.