Nuorten Suomen mestaruuksista kisataan Kalajoella ja Oulussa

Nuorten SM-kilpailujen sarja jatkuu ensi viikonloppuna M/N17,16 sarjoissa Kalajoella ja P/T15,14 sarjoissa Oulussa. Edellisen viikonvaihteen SM-kisojen pistepotti siivitti Jyväskylän Kenttäurheilijat jo iskuetäisyydelle Kalevan Maljaa johtavasta Turun Urheiluliitosta. Erityisesti Savonlinnassa M/N19-kisoissa JKU oli vahvaa valuuttaa, kun seura oli kisojen paras Malja-pisteillä mitattuna.

Vaihtuuko Kalevan Maljan kärkipaikka Kalajoella?

Kalajoen SM-kisoihin Jyväskylästä matkaa 18 urheilijan iskukykyinen joukko, joka kilpailee kaikkiaan 40 lajissa. Pääasia SM-kisoissa on luonnollisesti yksilökilpailut, joissa ratkaistaan kuka on Suomen ykkönen kussakin lajissa kussakin ikäluokassa. Hyvien yksilösuoritusten kautta myös seura menestyy. Urheilijoiden normaalionnistumisella JKU:lla on mahdollisuus parantaa selkeästi viime vuoden tulosta, joka oli kuusi SM-mitalia ja 52 Kalevan Malja-pistettä. Jos näin tapahtuu, niin TuUL:n 26,5 pisteen etumatka saattaa parhaassa tapauksessa muuttua jopa pienoiseksi etumatkaksi JKU:lle.

Tilastokärjessä SM-kisoihin ilmoittautuneiden osalta JKU:laisista ovat Heini Ikonen N16 800 m, Daniel Savolainen M16 100 m sekä Julius Toivola M17 3-loikassa. Tilastokakkosia ovat Miika Lehtinen M16 800 m, Kaapo Kangas M16 400 m:n aidat sekä Otto Kaario M17 3000 m.

Tilastojen kolmossijalla on kuusi urheilijaa seitsemässä lajissa: Heini Ikonen N16 1500 m, Ada Koistinen N16 seiväs ja pituus, Monika Ahonen N17 3-loikka, Miika Lehtinen M16 1500 m, Kaapo Kangas M16 100 m:n aidat sekä Julius Toivola M17 pituudessa. Näiden lisäksi lukuisia JKU:laisia on tilastosijoilla 4.-6.

Raatin stadionilla ratkotaan 15/14-ikäisten mestaruudet

Ikäluokka 15-14-vuotiaat kilpailevat Suomen mestaruuksista Oulussa. Myös tässä ikäryhmässä useilla JKU:n urheilijalla on mahdollisuus pärjätä hyvin henkilökohtaisissa kisoissa ja lisäksi seuralla on monta erittäin vahvaa joukkuetta kenttälajien joukkuekilpailuissa.

Nämä SM-kisat ovat kuitenkin ennen kaikkea kasvatuksellisesti tärkeä ja innostava tapahtuma, missä menestyksen tavoittelu on vain yksi osa kokonaisuutta. Tämän ikäryhmän tulokset eivät kerrytä Kalevan Malja -pisteitä, mutta puolet pisteistä huomioidaan yleisurheilun seuraluokittelussa, jota JKU johtaa.

14- ja 15-v SM-kisat, Oulu
16- ja 17-v SM-kisat, Kalajoki