Kilpailu Kalevan Maljasta tulossa ratkaisuvaiheisiin

Kilpailu Kalevan Maljan herruudesta tiivistyi viime viikonlopun SM-kisojen jälkeen. Jyväskylän Kenttäurheilijat keräsi M/N22- ja M/N19-sarjojen Suomen mestaruuskilpailuista 69,5 pistettä ja Kalevan Maljan johtopaikalla oleva Turun Urheiluliitto 51,5 pistettä. Näiden kahden kärkiseuran piste-ero on nyt 26,5 pistettä turkulaisten eduksi. Kilpailun odotetaan tiivistyvän entisestään tulevan viikonvaihteen M/N17,16-sarjan SM-kisoissa Kalajoella.

– Nämä ikäluokat ovat JKU:ssa vahvoja. Odotan, että tuleva viikonvaihde tuottaa meille 30-35 maljapistettä Turkua enemmän, veikkaa valmennuspäällikkö Jarkko Finni.

Jos Finnin ennustus osuu kohdalleen, niin JKU siirtyy Kalajoen SM-kilpailujen jälkeen Kalevan Maljan johtoon 5-10 pisteen erolla.

Kuka nostaa maljan Yleisurheilugaalassa?

Kilpailu Kalevan Maljan voitosta käydään käytännössä TuUL:n ja JKU:n kesken. Viime vuotiseen tapaan pistetaistosta tulee todennäköisesti äärimmäisen jännittävä aina viimeiseen SM-kilpailuun saakka. M/N17,16- viikonvaihteen jälkeen jäljellä on enää SM-moniottelut 5.-6.9. Sastamalassa ja Huittisissa sekä SM-maraton 26.9. Pyhtäällä.

Vuonna 2014 JKU keräsi moniotteluista 14 pistettä Turun nollaa vastaan. Tänä vuonna otteluiden tilanne lienee pitkälti samankaltainen. Maratonin suhteen molemmilla seuroilla on heittää viivalle Suomen kärkipään kestävyysjuoksijoita. Kyse on siitä, kenen kaikkien ohjelmaan SM-maraton sopii ja ketkä haluavat olla Kalevan Maljan ratkaisu-urheilijoita omalle seuralleen tänä vuonna.

Suomen Urheiluliiton vuotuinen palkitsemistilaisuus Yleisurheilugaala järjestetään tänä vuonna Jyväskylän Paviljongissa 24.10. Menestyneiden urheilijoiden, valmentajien ja seuraväen lisäksi tilaisuudessa luovutetaan Kalevan Malja parhaalle yleisurheiluseuralle. Ojennetaanko 106-vuotias ”herra” toistamisiin jyväskyläläisten käsiin vai matkaako malja Suomen Turkuun? Tähän tuleva viikonvaihde ja Kalajoen SM-kisat antavat vahvat suuntaviivat, mutta tuskin lopullista sinettiä.

Kalevan Maljan pistetilanne