Terhi Kokkonen aikuisurheilun MM-kisojen mitalirohmu

N65 pituus IIWMA:n 21. MM-kilpailut yleisurheilussa päättyivät Ranskan Lyonissa sunnuntaina. Kilpailuihin ilmoittautui kaikkiaan 8048 urheilijaa 98 maasta. Määrä oli kolmanneksi eniten kilpailujen historiassa. Suomesta ilmoittautui ennätykselliset 167 urheilijaa. Tämä oli suurin joukkue ulkomailla pidettyihin kilpailuihin osallistuneita.

MM-kilpailut jäävät historiaan kenties kovatasoisimpina kilpailuina tähän mennessä. Monta uutta maailmanennätystä syntyi, samoin kuin Suomen ennätyksiä. Näissä kilpailuissa kahdeksan parhaan joukkoon sijoittuminen oli hyvä suoritus, palkintosija erinomainen. Mitalitilastossa Suomi sijoittui upeasti seitsemänneksi 80 mitalilla (22-31-27).

JKU:n aikuisurheilijoita oli tällä kertaa matkassa mukana pieni ja pippurinen joukko. Terhi Kokkonen N65 onnistui tuttuun tyyliinsä erinomaisesti saavuttaen 4 henkilökohtaista ja yhden viestimitalin. Kultaa tuli 3-loikasta, hopeaa pitkistä aidoista ja pronssia 7-ottelusta sekä lyhyistä aidoista. Viestimitali heltisi N60 sarjan 4×400 metrin juoksusta. Muut mukana olleet urheilijamme (Annika Savolainen, Satu Matilainen ja Kirsi Yijälä) tekivät ennätyksiä ja saavuttivat pistesijoja, joten kisat olivat varsin onnistuneet osaltamme. JKU onnittelee urheilijoitaan!