JKU lähtee viikonvaihteessa Kalevan Malja -pisteiden takaa-ajoon

Yleisurheilun Kalevan Malja -pisteiden metsästys jatkuu tulevana viikonvaihteena M/N22- ja M/N19-vuotiaiden SM-kilpailuissa Lahdessa ja Savonlinnassa. JKU:n tavoitteena on parantaa viime vuotista saldoa, joka oli 66 Malja-pistettä ja viisi Suomen mestaruusmitalia.

– Ennakkonäkymien ja tilastojen perusteella mitalimäärän tuplaaminen ei ole mahdotonta. Tämä edellyttää toki onnistumista kaikilla rintamilla, toteaa JKU:n valmennuspäällikkö Jarkko Finni viikonvaihteen ennakko-odotuksista.

Lahdessa kilpailee kaksi Porin mitalistia

Lahden M/N22-vuotiaiden SM-kisoissa kilpailee kaksi Porin Kalevan Kisojen JKU:laista mitalistia. Pika-aitojen Suomen mestari Elmo Lakka kilpailee päälajinsa lisäksi myös 100 metrillä. Kalevan Kisoissa pronssia hypännyt Emmi Mäkinen tavoittelee mestaruutta pituushypyssä. Kaikkiaan JKU:laisia Lahdessa on mukana seitsemän urheilijaa.

Nuorten EM-edustajat Savonlinnassa

Savonlinnan M/N19 SM-kisoissa suurimmat odotukset kohdistuvat EM19-vitoseen Emma Koistiseen ja EM-välieräjuoksija Ilari Manniseen. Molemmilla on Savonlinnassa ohjelmassa peräti kolme lajia. Koistinen kilpailee päälajinsa pika-aitojen lisäksi 100 ja 200 metrillä. Mikäli Koistinen etenee Savonlinnassa odotusten mukaisesti finaaleihin, niin hänellä on viikonvaihteessa edessään seitsemän starttia. Manninen puolestaan on ilmoittautunut molempien aitamatkojen lisäksi 100 metrille.

Savonlinnan kisojen panoksena on Suomen mestaruusmitalien lisäksi edustuspaikat PM-kisoihin Espooseen 29.-30.8., joita on tarjolla kahdelle parhaalle per laji. Savonlinnassa kilpailee 33 JKU:n urheilijaa.

Kalevan Maljan pistetilanteessa Turun Urheiluliitto johtaa 225,5 pisteellä. JKU on toisena 181 ja Espoon Tapiot kolmantena 135 pisteellä.

– Tuleva viikonvaihde on tärkeä Kalevan Maljan suhteen. Uskon, että saamme kurottua kiinni TuUL:n etumatkaa, mutta tästä viikon päästä tulevat M/N16-17 – vuotiaiden kisat tulevat olemaan takaa-ajon kannalta ehkä vieläkin suurempi mahdollisuus, Finni summaa.

M/N22 Lahti

M/N19 Savonlinna

Kalevan Maljan pistetilanne