Henri Manniselle pronssi ja joukkuekultaa SM-maastoista

Henri Manninen (oik.), Jussi Utriainen ja Jaakko Nieminen

Henri Manninen ei onnistunut tavoitteessaan saalistaa ensimmäistä yleisen sarjan Suomen mestaruutta Imatran SM-maastoissa. Manninen lähti taistelemaan voitosta ja oli mukana taistelussa aina kahdeksaan kilometriin saakka, mutta joutui sitten antautumaan Lahden Ahkeran Jussi Utriaisen vauhdissa. Kultakamppailun ratkettua myös Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää ohitti Mannisen, mutta uurastus palkittiin SM-pronssilla. JKU saalisti kuitenkin miesten 12 kilometrin joukkuemestaruuden joukkueella, jossa Mannisen lisäksi juoksivat Jaakko Nieminen ja Matti Kärkkäinen.

– Kroppa ei ollut oikein kunnossa. En osaa sanoa mistä juoksu kiikasti, mutta parhaimmillani en ollut, totesi pronssimitalisti Manninen kisan jälkeen.

Manninen juoksi myös miesten lyhyemmän matkan (4 km) ja sijoittui siinä sijalle 12. Joukkuekisassa JKU oli lyhyen matkan kuudes Mannisen, Jussi Huuskosen ja Samu Nergin voimin.

T/P 15-sarjassa loistomenestys

JKU-leirin päivä alkoi mainiosti, kun ensimmäisinä juoksuina ratkottiin 15-sarjan tyttöjen ja poikien maastomestaruudet. JKU:n Lotta Mäkinen nappasi ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalinsa sijoittumalla tyttöjen 4 kilometrin matkalla hopealle LUM:n Ella Jyrkisen jälkeen. Henkilökohtaisen mitalin lisäksi tuloksena oli joukkuepronssia yhdessä Inka Nurmisen ja Siiri Rainion kanssa.

Poikien vastaavassa juoksussa Eemil Helander sijoittui niin ikään SM-hopealle häviten SM-kultaa vieneelle Kuusankosken Urheiluseuran Niklas Heikkilälle vain sekunnin. Poikien joukkue Helander, Tuomas Seppänen ja Patrik Siekkinen sijoittui kuudenneksi. Kaikkiaan JKU:n 15-ikäluokka keräsi mukavat 8 seuraluokittelupistettä seuran plakkariin.

Mitali ja pistesijoja joukkuekisoista

N17-sarjan joukkue Heini Ikonen, Jasmin Nyyssönen ja Linda Leppikorpi jouksi JKU:lle joukkuepronssia. Naisten trio Tina Föhr, Mari Hyyppä ja Anna-Elina Heikkinen jouksivat joukkuekisassa neljänniksi. Sama sija oli tuloksena M19-sarjan joukkueelle, jonka muodostivat Jussi Eskola, Viljami Kirjavainen ja Vertti Hilkamo.

SM-maastojen selvästi menestyksekkäimmät seurat olivat vahvat kestävyysjuoksuseurat Turun Urheiluliitto ja Lahden Ahkera. TuUL keräsi Imatralta peräti 69 Kalevan Malja pistettä ja Ahkeran juoksijat 50 pistettä. JKU oli kolmanneksi vahvin 26:lla pisteellä. Kokonaistilanteessa turkulaisten johto kasvoi 90 pisteeseen, Lahden Ahkera nousi toiseksi 59 pisteellä ja JKU on tällä hetkellä kolmas 39 pisteellä.

Seuraluokittelussa TuUL kiri JKU:n ohi toiseksi. Seuraluokittelua johtaa edelleen Espoon Tapiot.