Henri Manninen tavoittelee ensimmäistä Suomen mestaruuttaan

Maastojuoksun Suomen mestaruudet ratkotaan tulevana sunnuntaina, äitien päivänä Imatralla. Lauantaina kisataan myös SAUL:n maastomestaruudet sekä Flying Finns junnumaastot. JKU:lta näihin juoksutapahtumiin on ilmoittautunut kaikkiaan 61 juoksijaa, joista 30 osallistuu varsinaisiin SM-maastoihin.

Viime vuonna JKU:n juoksijat keräsivät SM-maastoista 27 Kalevan Malja pistettä. JKU puolustaa Kalevan Maljan voittoa ja tämän vuoden maastokisojen tavoitteeksi on asetettu edellisvuoden pistepotin kohentaminen. JKU Kalevan Maljassa ja yleisurheilun seuraluokittelussa tällä hetkellä kakkosena. Seuraluokittelua johtaa Espoon Tapiot ja Kalevan Maljaa Turun Urheiluliitto.

Tuleeko miesten 12 kilometriltä jymypotti?
Miesten pidemmälle maastomatkalle on ilmoittautunut koko JKU:n kestävyysjuoksun kärkikolmikko, MM-maratoonari Henri Manninen, Jaakko Nieminen ja Miika Takala. Unelmapäivänä kaikilla kolmella on mahdollisuudet henkilökohtaisille mitaleille joukkuemestaruudesta puhumattakaan. Manninen urakoi myös miesten ”pikamatkan”, neljän kilometrin kilpailun.
– Päätin ilmoittautua kahdelle matkalle ihan mielenkiinnon vuoksi. Nelosella joutuu pistämään tiukoille pitkän matkan jälkeen, joten onhan se jo ihan kehittävää treenin kannaltakin, Manninen kommentoi SM-maastojensa urakointia.
– Tavoitteeni on selvä; ensimmäinen yleisten sarjojen Suomen mestaruus

Vuosien saatossa JKU on saavuttanut yhteensä 11 (1+3+7) SM-maastomitalia yleisissä sarjoissa. Joukkuemitaleja on keräytynyt palkintokaappiin peräti 31. Viimeisin voitto joukkuekisassa on kolmen vuoden takaa nimenomaan joukkueella Manninen, Takala ja Nieminen.

Seuran ainut Suomen mestaruus maastojuoksun historiassa yleisessä sarjassa on Reijo Höykinpuron voitto vuonna 1959 lyhyeltä matkalta. Pitkällä matkalla parhaat saavutukset ovat olleet neljä pronssista mitalia, joista viimeisimmät kaksi ovat tulleet Henri Manniselle vuosina 2012 ja 2014.

Imatran SM-maastoista mitaliodotuksia kohdistuu myös miesten lyhyemmälle matkalle, naisten sarjaan, N17-sarjaan ja T15-sarjaan.

 

SM-maastot 2015, Imatra: http://sm-maastot2015.imatranurheilijat.fi/