Kalevan Kisat Jyväskylään 2018

Harmaakorpi Vesa onnittelee Karimäki Aria ja Koistinen Markkua - Liittovaltuusto 2015Vuoden 2018 Kalevan kisat kilpaillaan Jyväskylässä. Suomen Urheiluliiton (SUL) liittovaltuusto päätti kisoista Helsingissä.

Jyväskylä kilpaili Kalevan kisojen järjestelyoikeuksista Lappeenrannan kanssa. Jyväskylä voitti Lappeenrannan yhden äänen erolla äänin 21 – 20. Myös Tampere oli alustavasti kisassa mukana, mutta vetäytyi siitä.

Jyväskylän Kalevan Kisa –projektia olivat esittelemässä vastuualuejohtaja Ari Karimäki ja JKU:n toiminnanjohtaja Markku Koistinen.

– Jyväskylässä eletään vahvaa yleisurheilubuumia. Uskon, että se sekä kaupungin tuki Kalevan Kisa projektimme takana olivat ratkaisemassa kisoja meille. Vuonna 2018 JKU viettää 80-vuotis juhlavuottaan ja Kalevan Kisat sopivat synttäreiden viettoon mainiosti, hehkutti Koistinen tyytyväisenä.

Edellisen kerran Kalevan kisat järjestettiin Jyväskylässä Harjun kentällä vuonna 2006. Tätä aiemmin kisat on järjestetty Jyväskylässä vuosina 1950, 1965, 1974 ja 1992. Kisojen järjestelyistä vastaa Jyväskylän Kenttäurheilijat.