Henri Manninen alitti MM-maratonin kisarajan Berliinissä

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Henri Manninen juoksi Berliinin kovavauhtisella maratonilla uuden ennätyksensä 2.16.43 ja paransi aiempaa Hampurissa juostua kauden kärkitulosta (2.18.31) Suomessa lähes kahdella minuutilla. Mannisen sijoitus oli 17. ja samalla hän oli kolmanneksi paras eurooppalainen.

Berliinin maratonin voitti Kenian Dennis Kimetto uudella ME ajalla 2.02.57. Edellinen maratonin maailmanennätys oli juostu vuosi sitten Berliinissä, jolloin Wilsong Kipsang juoksi ajan 2.03.23. Huomionarvoista on se, että kuusi viimeisintä miesten maratonin maailmanennätystä viimeisen yhdentoista vuoden aikana on tehty juuri Berliinissä.

Mannisen juoksu sujui koko matkan tarkassa kontrollissa. Jänis veti juoksijaryhmää aina puolimatkaan asti noin 3.15 kilometrivauhtia. Puolimatka ohitettiin ajassa 1.08.14. Tällä kertaa myös maratonin loppu sujui ilman kanttausta ja lopulta Manninen oli ryhmän vahvin. Berliinin sää oli maraton juoksua ajatellen ihanteellinen, tyyni ja viileä.

IAAF:n asettama kisaraja Pekingin MM-kilpailujen maratonille on 2.18, jonka Manninen näin alitti. Pitkään tavoitteena ollut unelma arvokisamaratonista on näin ollen toteutumassa ensi elokuussa. Berliinissä juoksemallaan ajalla Manninen olisi ollut tämän vuoden Zurichin EM-maratonilla viidestoista ja samalla paras pohjoismaalainen.

BERLIINI (GER) 28.9.2014 XLI Berliinin maraton: http://www.bmw-berlin-marathon.com