Jyväskylä Games – huippuyleisurheilua Harjulla keskiviikkona 18.6.

Jyväskylän suurin yleisen sarjan yleisurheilukilpailu Jyväskylä Games kilpaillaan Harjulla keskiviikkona 18.6. Tänäkin vuonna Games kokoaa Harjulle joukon kansallisia huippuja, vaikkakin maajoukkueurheilijat valmistautuvat Juhannuksen aikana käytäviin Euroopan 1. liigan joukkuemestaruuskilpailuihin Virossa.

Järjestävä seura JKU on asettanut Jyväskylä Gamesiin tulostason kannusteeksi rahabonuksia muutamiin lajeihin, joista lajivoittaja kirjaa nimiinsä 300 euron rahapalkinnon. Naisten lajeista bonuslajeja ovat 100 metrin aidat, 3-loikka sekä seiväs. Miesten lajeista bonus on tarjolla 1500 metrillä, moukarissa sekä korkeudessa.

Miesten moukarissa odotettavissa pitkiä kaaria

Moukarista on tulossa yksi illan kovatasoisimmista lajeista, kun JKU:n moukaritähti Arno Laitinen (SB 71,53) heittää kesän ainoan kotikisansa Harjulla. Laitinen on houkutellut mukaan muita yli 70 metrin kilpaveljiä muista seuroista: Noormarkun Nopsan Tuomas Seppänen (SB 73,54), Kangasalan Kisan Juha Kauppinen (SB 71,80) ja Esbo IF:n Joachim Koivu (SB 71,67).

Miesten korkeudessa on mukana hallitseva Suomen mestari Jussi Viita (Tampereen Pyrintö), joka tavoittelee yli 220:n korkeuksia. Viidan kauden paras tulos on hallista 221 ja ennätys 224. Viitaa kirittävät Mauri Kaattari Himangan Urheilijat (PB 217) ja Samuli Eriksson Salon Vilpas (PB 216). JKU:n oma hyppykone Osku Torro jättää Gamesin väliin, sillä hän keskittyy viikonvaihteen maajoukkuetehtäviin.

Miesten 1500 metrillä ennakko ennakkosuosikki on Jari Räsänen (Joensuun Kataja). Räsänen juoksi 1,5 viikkoa sitten uuden ennätyksensä 3.52,12.

Naisten 100 aidoissa tavoitellaan tulosrajoja

Naisten aidat bonuslajina on houkutellut ison osan Suomen parhaimpia aitureita. JKU:n Ida Aidanpää on juossut tällä kaudella ajan 13,40, mikä jää vain 0,02 sekuntia EM-rajasta. Haastajana kisaan lähtee Paltamon Urheilijoiden Elisa Leinonen (SB 13,50). Myös Reetta Hurske (Tampereen Pyrintö), Viivi Avikainen (Mikkelin Kilpa-Veikot) ja Emma Koistinen (JKU) ovat juosseet tällä kaudella alle 14 sekunnin. Koistisella siintää tavoitteena myös 19-vuotiaiden MM-raja 13,70.

Naisten seipäässä nähdään tasainen kamppailu voitosta Erica Hjärpen (IF Femman) ja Aino Siitosen (HKV) kesken. Molempien kauden paras tulos on 415.

Naisten kolmiloikassa kisan ennakkosuosikki on Lappeenrannan Urheilumiehien Elina Torro. Torro on hypännyt tänä vuonna hallissa 13,32 ja ulkona 13,18 metriä.

Ennakkotietoa muista Jyväskylä Gamesin lajeista:

M 100 m

Ennakkosuosikkina sataselle lähtee maajoukkuemies Visa Hongisto (Valkealan Kajo). Hongiston kauden paras noteeraus suoran mitalla on 10,74, millä hän majailee seitsemäntenä Suomen tilastossa. Miehen ennätys on 10,44.

M 400 m

Ilmoittautumisten perusteella peräti kolme erällistä varttimailereita lähtee tavoittelemaan Gamesin voittoa. Mukana matkan Suomen mestari viime vuodelta, Christoffer Envall (IK Falken), jonka ennätys on peräti 47.97.

M Seiväs

Seipääseen on ilmoittautunut tasainen porukka yli 5 metrin hyppääjiä. Heistä parhaiten tällä kaudella on hypännyt Soinin Sisun Samuli Järvelä 525. Hänet haastaa tiukasti Viktor Östman (Vasa IS), jonka kauden paras on 524.

M Pituus

Yleisö pääsee ihastelemaan kotikentällään hyppäävän JKU:n Otto Kilven hyppyjä. Kilven kauden paras on 729. Miehen ennätys on hurja 796. Kilven tavoitteena on rikkoa ainakin 50 vuotta vanha JKU:n ennätys, joka on 740. EM-kisaraja miesten pituudessa on 795.

M Kiekko

Mukaan on ilmoittautunut viime vuoden SM-pronssimitalisti Pyry Niskala (Vasa IS). Niskala on heittänyt tällä kaudella hallissa 57,82 metriä. Hänet haastaa Nokian Urheilijoiden Ville Kivioja, joka otti viime vuonna SM-hopeaa. Kiviojan kauden paras on muutama päivä sitten heitetty 53,49.

M Keihäs

Keihäässä kotiyleisö odottaa JKU:n Rasmus Maukosen puhkaisevan 70 metrin rajan. Maukosen ennätys on viime vuonna Harjulla heitetty 71,91. Maukonen käynee tiukan kisan Joensuun Katajan Anssi Liimatan kanssa (SB: 67,39 PB: 72,29).

N 100 m

Naisten sataselle on ilmoittautunut peräti 27 naista. Alle 12.00:n ovat juosseet Ida Aidanpää JKU 11,95 sekä Noora Pesola 11,91. Kauden kovimman noteerauksen on tehnyt Milla Heiskanen (Iisalmen Visa), joka juoksi Harjulla pidetyissä Nuorten Eliittikisoissa 12,27.

N Kiekko

Naisten kiekossa nähtäneen pitkiä kaaria, sillä mukaan on ilmoittautunut Suomen tilastokakkonen, Katri Hirvonen (Joensuun Kataja). Hirvonen on heittänyt tällä kaudella ennätyksekseen 57,44. Hirvonen on ilmoittautunut myös kuulan, johon hän lähtee kisan ennakkosuosikkina.

N Moukari

Kisan ainoa osallistuja JKU:n Johanna Salmela. Salmela on tällä hetkellä Suomen tilastoissa kolmantena tuloksella 64,44, minkä hän heitti viime viikolla Äänekoskella. Johannan tavoitteena on luonnollisesti EM-raja 68 metriä.

Jyväskylä Games Harjulla keskiviikkona 18.6. klo 18 alkaen, juniori ja aikuisurheilija-lajit klo 15 alkaen.

Lisätietoa: https://www.jku.fi/jklgames/

Pääsyliput: 10€/5€ (lapset alle 15-v, opiskelijat jne.). Alle 5-vuotiaat ilmaiseksi.

Henkilökohtaiset valmentajat puoleen hintaan valmentajayhdistyksen kortilla.
Voit myös ostaa kätevän mobiililipun W-Zupin kautta.