Kuokkalassa kirmaistiin kevättuulessa kovin tuloksin

Nuorten lennokasta menoa Kuokkalan Kirmaisussa
© Miika Takala

Historian ensimmäinen Kuokkalan Kirmaisu houkutteli paikalle mukavat 116 juoksijaa ympäri Suomea kisailemaan 1, 5 ja 10km:n matkoilla. Kuokkalan Graniitti ja alueen lakaistut tiet tarjosivat mitä mainioimmat puitteet hölkän järjestämiselle. Myös huhtikuun alun sää oli tällä kertaa suosiollinen, vaikkakin kova länsituuli kiusasi jälleen juoksijoita osasta matkaa (+8’C, puolipilvistä, tuuli 6m/s).

Kuokkalan herruus kiinnosti myös pitkää liutaa valtakunnan kärkimenijöitä, minkä myötä tulostaso päivän kisassa nousi varsin korkeaksi. Miesten 10 kilometrillä JKU:n Jaakko Nieminen, Joensuun Katajan Jere Pajunen ja Leppävirran Virin Teemu Toivanen karkasivat heti alkumatkasta omille teilleen. Ensimmäinen 5km:n kierros taittui kolmikolta ajassa 15.57. Tämän jälkeen alkoi armoton pudotuskisa, joka kävi ensimmäisenä Toivaselle liian kovaksi. Niemisen aloitettua oman loppuvetonsa kilometriä myöhemmin oli viimein Pajusenkin antauduttava. Maalissa Nieminen pääsi tuulettamaan voittoaan melko helposti ajassa 31.49. Pajusen aika oli 32.10 ja Toivasen 32.25.

Naisten yleisen sarjan 10km:lla parasta vauhtia piti Koiviston Kipinän Katja Mustonen, joka käytti matkaan aikaa 39.32. Seuraaville sijoille juoksivat Jyväskylän Tiina Teisala (40.55) ja JKU:n Katri Niemistö (42.23). Heitä ennen maaliin kuitenkin ehti 40-vuotiaiden naisten kärkikaksikko Katja Järvelä ja Mari Hyyppä (JKU) ajoilla 39.44 ja 40.11.

Miesten 5km:lla päivän nopein oli JKU:n Jussi Eskola ajalla 18.14. Hopeaa ja pronssia pääsivät pokkaamaan JKU:n Eemil Helander (19.09) ja Vaajakosken Terän Janne Hartman (20.10).

Naisten vitosella paras oli nuori Lotta Mäkinen (JKU) ajallaan 19.26. Seuraavina maaliin ennättivät Hanna Sivén (ÄhtU) ja Linda Leppikorpi (JKU) ajoilla 21.38 ja 21.59.

TULOKSET

KUVIA (Kuvaaja: Jarmo Tolvanen)