Hipposhallissa tehtailtiin kauden kärkituloksia‏

Hipposhallissa kilpailtiin lauantaina avoimista Keski-Suomen hallimestaruuksista. Kilpailuissa tehtailtiin tukku kauden kotimaisia kärkituloksia.

Pika-aitamatkoilla oli tasoa ja kovuutta naisten puolella, jossa EM-kisakolmikko otti yhteen. Kilpailun voitti viime kesän 22-vuotiaiden EM- pronssimitalisti, Turun Urheiluliiton Nooralotta Neziri hyvällä juoksulla 8,29 (ae 8,29)ja toiseksi tuli Elisa Leinonen ajallaan 8,31. Kolmas EM-edustaja Tampereen Lotta Harala oli juoksun kolmas ajalla 8,38 (alkuerässä 8,35).

Miesten aitamatkalla tuore JKU:lainen Elmo Lakka jäi hieman ennätyksestään kellottamalla ajan 8,15. Alajärven Ankkurien Ville Rajala oli juoksun toinen ennätyksellään 8,27.

Naisten 60 metrillä nähtiin myös hallikauden kotimaista kärkivauhtia, kun JKU:n Hanna-Maari-Latvala avasi kautensa. Latvalan avaus oli lupaava 7,38 (ae 7,41) jääden vain kuusi sadasosaa MM-kisarajasta. Juoksun toiseksi sijoittui JKU:n Minna Laukka ajalla 7,64 (alkuerässä 7,61). Paltamon Urheilijoiden aituri Elisa Leinonen oli kolmas ajallaan 7,73.

 

Miesten pikamatkalla nähtiin niinikään kauden kotimaista kärkivauhtia: Oulu Pyrinnön Eetu Rantala kiisi 60 metriä aikaan 6,73. Rantala paransi ennätystään peräti kymmenyksellä ja aika jää vain 8 sadasosaa kovasta halli-MM-rajasta. Viime kesän EM-edustaja Visa Hongisto paransi myös kauden parastaan tuloksella 6,79. Tampereen Pyrinnön Olli Rantanen oli kolmas laatuajalla 6,86.

Naisten 200 metrin ratakierroksella nähtiin myös kovaa vauhtia, kun JKU:n naiskolmikko rynni kauden kotimaisiin kärkiaikoihin. Hanna-Maari Latvala voitti juoksun kärkiajalla 23,80, joka jää ulkoratojen EM-rajasta ainoastaan 0,15 sekuntia. Minna Laukka oli juoksun toinen ajalla 24,65 ja Ida Aidanpää kolmas 24,89. Näin JKU:n naispikajuoksijat valloittivat Suomen kauden kotimaisen tilaston kolme ensimmäistä sijaa.

 

Miesten 200 metrillä Petteri Monni voitti ajalla 22,40, toinen oli Lahden Ahkeran Samuli Lehtinen 22,55 ja kolmas sija jaettiin Veitsiluodon Kisaveikkojen Antti Kokkosen sekä Oriveden Ponnistuksen Juuso Hassin kesken, jotka molemmat kellottivat ajan 22,69.

Miesten kolmiloikassa Tampereen Urheilijat -38:n Aleksi Tammentie hyppäsi Suomen kaikkien aikojen hallitilaston seitsemänneksi parhaan tuloksen 16,27. Tulos jää Zurichin EM-kisarajasta (16.55) 28 senttimetriä.

Suomen kärkituloksia nähtiin myös 3000 metrin juoksuissa, kun Ilari Piipponen Karhulan Katajaisista kellotti miesten kärkiajaksi 8.32,69. Naisissa Vammalan seudun Voiman Minna Haka-Riskun voittoaika oli 9.46,20. Miesten kuulan kärkitulos kirjattiin Hannu Jaloselle 16,19. Naisten 800 metrillä Tampereen Pyrinnön Roosa Lahtisen voittotulos ja kauden hallikärkitulos oli 2.15,82.

Päivän viimeinen pommi nähtiin naisten pituuspaikalla, jossa Sanna Nygård (Vasa IS) paransi omaa ennätystään ja kauden kotimaista kärkitulosta lukemiin 617. Nygård paransi entistä ennätystään 21 cm.

Juniorisarjoissa Äänekosken Urheilijoiden Arttu Mattila paransi viikon takaista korkeuden Suomen ennätystään viidellä sentillä tulokseen 178.

TULOKSET