Seurajoukkueiden maastojuoksun EM-kisat (ECCC XC) Albufeira

Seurajoukkueiden maastojuoksun Euroopan mestaruuskilpailu kokoaa jälleen yhteen Euroopan parhaat maastojuoksu juokkueet. Kilpailu järjestetään tänä vuonna maineikkaan Cross Internacional das Amendoeiras em Flor -kisan yhteydessä Albufeirassa Portugalissa 2. helmikuuta.

Miesten 10 kilometrillä Suomesta mukana on JKU:n miesjoukkue: Jouni Haatainen, Jani Lakanen, Jonne Lakanen, Jaakko Nieminen ja Miika Takala. Jaakko Nieminen ja Miika Takala kuuluvat JKU:n joukkueen vakiokalustoon ja ovat joukkueena edustaneet seuraa monena vuotena peräkkäin sekä SM- että Eurooppa Cup-tasolla. Kaksikko palasi juuri kuukauden mittaiselta korkean paikan leiriltä Etiopiasta. Miika Takalan kevään tähtäimessä on antaa näyttöjä Zurichin EM-maratonia varten.

Lakasen veljekset Jani ja Jonne kuuluvat suunnistuksessa valtakunnan kärkikastiin. Juoksupuolella he edustavat JKU:ta ja tulevat näin vahvistamaan maastojoukkuetta. Jani on tuore suunnistuksen pitkän matkan MM-hopeamitalisti. Viidentenä miehenä JKU:ta edustaa entinen 800 metrin maajoukkuemies Jouni Haatainen, joka nykyisin on kilpaillut pidemmillä juoksumatkoilla.

Viime vuonna Espanjan Castellonissa järjestetyssä kisassa JKU:n maastojoukkue sijoittui 13:nneksi.

Kisasivut