14.12.13 Keski-Suomen Talvijuoksusarja 2/5

Keski-Suomen Talvijuoksusarjan toinen osakilpailu kisailtiin Kuokkalan maisemissa – tällä kertaa 42 juoksijan voimin. Olosuhteet olivat vuoden aikaan nähden hyvät: Seija-myrskyn sopivasti väistyttyä sää oli kirkkaan kuulas ja tyyni (-8’C, aurinkoista, tuuli 1m/s kaakko). Pakastuneesta säästä huolimatta reitti oli hyvässä kunnossa ollen pääosin sula tai hyvin hiekoitettu.

Miesten 10 kilometrillä kovinta vauhtia piti tällä kertaa JKU:n Miika Takala, joka juoksi matkan ajassa 34.41. Takala ei malttanut kuitenkaan lopettaa kympin kohdalla vaan jatkoi vielä kolmannenkin kierroksen; 15km täyttyi hänelle ajassa 52.29. Takalan kanssa tasatahtia juoksi Keuruun Kisailijoiden Jyrki Ruohomäki, joka juoksi kympin ajassa 34.45. Kolmantena maaliin ehti Ruohomäen seuratoveri Marko Partanen, joka käytti matkaan aikaa 35.13.

Naisten 10 km:n nopein oli jälleen JKU:n Mari Hyyppä ajalla 41.43. Seurakaveri Miia Niittynen juoksi ajan 44.08.

Puolta lyhyemmällä matkalla JKU:n Miika Kiminkinen oli oivassa vedossa: hän juoksi vitosen ajassa 18.13, millä hän paransi kuukausi sitten juoksemaansa aikaa lähes minuutin! Seuraavina maaliin saapuivat JKU:n Samu Nerg (18.28) ja JyPs:n Henri Lievemaa (19.05).

Naisten sarjassa JKU:n Katri Niemistö teki hyvän juoksun: 5km taittui ajassa 20.48. Niemistön jälkeen maaliin saapuivat suunnistajat Henna Raitanen (RajRy) ja Veera Klemettinen (S-JKL) ajoilla 21.06 ja 21.42.

Talvijuoksusarjan kolmas osakilpailu juostaan lauantaina tammikuun 11:s päivä.