Otto Kilpi, Ida Aidanpää ja Elmo Lakka siirtyvät JKU:hun

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden kärkiurheilijajoukko vahvistuu seurasiirtojen kautta kolmella mestariluokan urheilijalla ja kahdella A-luokan urheilijalla.

Uudet mestariluokan urheilijat

Otto Kilpi on 26-vuotias pituushyppääjä, joka on moninkertainen aikuisten SM-mitalisti ja maajoukkue-edustaja. Kilpi liittyy JKU:hun Nokian Urheilijoista muutettuaan Jyväskylään opiskelemaan liikuntabiologiaa. Kilpi on tämän vuoden SM-pronssimitalisti ja parin vuoden takainen mestari SM-halleista. Kilven ennätys on vuodelta 2010, jolloin hän hyppäsi peräti 7,96. Samana vuonna hän edusti Suomea Barcelonan EM-kisoissa. Kuluneella kaudella Kilpi ponnisti pituutta 7,76, mikä on Suomen 5:nneksi paras tulos. Ensi kauden tavoitteekseen Kilpi asettaa Zurichin EM-kisat, jonne tulosraja on 7,95. Kilpeä valmentaa Tapani Keränen.

Elmo Lakka, 20, on kouvolalaislähtöinen, Suomen parhaimmistoon kuuluva pika-aituri ja nuorten SE-mies. Lakka aloitti liikuntapedagogiikan opinnot Jyväskylän Yliopistossa tänä syksynä. Kuluneella kaudella Lakka juoksi 110 metrin aitojen ennätyksekseen ajan 14,26, millä hän sijoittuu Suomen tilaston neljänneksi. Jari Erosen valmentama Lakka on myös tämän vuoden 22-vuotiaiden Suomen mestari ja edusti ensi kertaa urallaan Suomea aikuisten tasolla Ruotsi-Suomi -maaottelussa. Vuonna 2012 Lakka juoksi 19-vuotiaiden SE:t sekä 60m:n että 110m:n aidoissa, ja oli mukana nuorten MM-kisoissa. Myös Lakka tavoittelee paikkaa ensi kesän EM-Zurichiin, minne päästäkseen 110 metrin aidat pitäisi kulkea 13,90.

Ida Aidanpää, 25, on ylitorniolainen pika-aituri, joka siirtyy JKU:n väreihin Aavasaksan Urheilijoista. Aidanpään suurin saavutus tähän mennessä on 100 metrin aitojen Suomen mestaruus Kajaanin Kalevan kisoista vuodelta 2010. Samalta vuodelta on myös hänen ennätyksensä 13,58. Kuluneen kauden paras noteeraus Aidanpäällä on 13,62, millä hän sijoittuu Suomen tilaston 6:nneksi. 100 metrin sileän ennätys puolestaan on tältä kaudelta, kun Aidanpää alitti Jyväskylä Gameseissa ensi kertaa 12 sekunnin rajan ajallaan 11,95. Aidanpää aloitti syksyllä 2013 valmennusyhteistyön kansainvälisen tason seiväshyppääjänä tunnetuksi tulleen Vesa Rantasen kanssa.

Uudet A-luokan urheilijat

Sonja Alasalmi, 25, on Oulaisten Huimaa edustanut pikajuoksija ja keihäänheittäjä. Viime aikoina loukkaantumisista kärsineen Alasalmen parhaita saavutuksia ovat SM-hallipronssi 200 metriltä vuodelta 2010 sekä keihään SM-hallipronssi tältä vuodelta. Alasalmelta löytyy myös useita nuorten maaotteluedustuksia. Alasalmen parhaita noteerauksia:  100m 12,04, 200m 24,90 ja keihäs 50,78.

Sonjan veli ja valmentaja, Janne Alasalmi, 32, siirtyy myös JKU:hun. Janne on hypännyt 3-loikkaa parhaimmillaan 14,75 metriä. Tänä vuonna Alasalmi on hypännyt A-luokan tuloksen 14,11.

Tämän lisäksi seuraan siirtyvät:

Konsta Vilkman, 20, on Padasjoen Yritystä edustanut kestävyysjuoksija. Vilkmanin parhaat saavutukset ovat nuorten SM-hopea maantieltä vuodelta 2010. Vuonna 2011 ja 2012 hän sijoittui neljänneksi. Vilkman aloitti tänä syksynä yhteiskuntatieteiden opinnot Jyväskylän yliopistossa.

Roope Koskinen, 21, siirtyy edustamaan JKU:ta Porin Yleisurheilusta. Päälajinaan suunnistusta pitävä Koskinen vahvistaa sijoittui tänä vuonna 17:nneksi nuorten SM-maastoissa.

Lisätietoja seurasiirroista antaa JKU:n uusi valmennuspäällikkö Jarkko Finni / 040 536 2680