Jarkko Finni JKU:n valmennuspäälliköksi

Liikuntatieteiden maisteri Jarkko Finni on valittu Jyväskylän Kenttäurheilijoiden (JKU) uudeksi valmennuspäälliköksi. Finni ottaa tehtävän vastaan marraskuun puolivälistä alkaen Antti Leskisen siirtyessä Suomen Urheiluliiton (SUL) palvelukseen aluepäälliköksi.

Jarkko Finni osoittautui laadukkaan hakijakunnan pätevimmiksi ja sopivimmaksi tehtävään. Finnillä on maisterin tutkinnon lisäksi kattava Suomen Urheiluliiton ja muiden tahojen valmentajakoulutus. Uransa aikana hän on työskennellyt SUL: n moniottelijoiden lajivalmentajana ja lajipäällikkönä yli kymmenen vuoden ajan ja Nuoressa Suomessa nuorten kilpaurheilun kehityspäällikkönä ja urheiluyksikön johtajana. Vasta perustetussa Valossa Finni on tänä vuonna toiminut lasten ja nuorten urheilun asiantuntijana.

Urheilu-urallaan Finni on saavuttanut kymmenottelussa mm. hopeaa nuorten MM-kilpailuissa. Urheilijoiden henkilökohtaisena valmentaja hän on toiminut yli viidellekymmenelle urheilijalle. Finni näkee omiksi vahvuuksikseen osaamisen valmennusjärjestelmän rakentamisessa, valmennuslinjauksen kehittämisessä sekä valmennuksen laadun parantamisessa mm. seuran sisäisen valmentajakoulutuksen avulla.

Valmennuspäällikön toimenkuvan pääsisältönä on seuran koko valmennusjärjestelmän kehittäminen junioreista aikuisiin. Valmennuspäällikön tulee vastata niin huippu-urheilijoiden ja aikuiskilpaurheilijoiden valmennuksen organisoinnista ja johtamisesta kuin nuorisovalmennuksen eteenpäin viennistä ja harrastajamäärien kasvusta yhdessä nuorisovalmennuspäällikön kanssa.

– Seuratoiminta on koko suomalaisen urheilun ja ennen kaikkea yleisurheilun kivijalka. JKU:ssa tärkeimmiksi tehtävikseni koen innostavan urheilijan polun mahdollistamisen sekä jo tällä hetkellä iskussa olevan seurahengen vahvistamisen, Finni kiteyttää.

Yleisurheiluväen piirissä ollaan innoissaan Finnin hakemisesta ja valinnasta.

– JKU lähti hakemaan kovan profiilin tekijää ja onnistui erinomaisesti. Saimme parhaan mahdollisen miehen tehtävään, toteaa JKU:n toiminnanjohtaja Markku Koistinen tyytyväisenä.

Myös SUL:n valmennusjohtaja Jorma Kemppainen on valinnan takana.

– SUL pyrkii strategiansa mukaisesti vahvistamaan kärkiseurojen toimintaa ja tämä on askel juuri oikeaan suuntaan, Kemppainen toteaa.

JKU on ollut viime vuodet hyvässä nosteessa sijoittuen vuoden 2013 kilpailussa Kalevan maljasta neljänneksi ja saavuttaen seuraluokittelun viidennen sijan. Kalevan kisojen mitalitilastossa JKU oli toinen ja pistetilastossa kolmas. Seuran kärkiurheilijoista Hanna-Maari Latvala juoksi Moskovan MM-kilpailuissa 200 metrin välieriin. Nuorisopuolella saavutettiin seuran historian ensimmäinen Vattenfall Seuracupin voitto. Finnin valinnalla seura pyrkii säilyttämään kurssinsa ja tavoittelee valtakunnan johtavan yleisurheiluseuran asemaa.