JKU:lle historiallinen voitto Vattenfall Seuracupista! SM-Raahesta kolme mitalia

Viime viikonloppu oli Jyväskylän Kenttäurheilijoiden nuorille menestyksekäs. 22-vuotiaiden nuorten SM-kisoista Raahesta saldona oli kolme mitalia Emmi Mäkisen ja Juuli-Anna Taurenin tuomina. Imatralla JKU puolestaan nappasi historiansa ensimmäisen Vattenfall Seuracup –voiton.

Vattenfall Seuracup Imatralla

Suomen parhaat yleisurheiluseurat kilpailivat lauantaina Vattenfall Seuracupin finaaleissa. Suurten kaupunkien sarjan finaali Imatralla päättyi JKU:n juhliin. Seuran historian ensimmäinen voitto tuli lopulta ylivoimaisen esityksen jälkeen pistein 387. Toiseksi tullut Tampereen Pyrintö jäi peräti 37,5 pisteen päähän. Turun Urheiluliitto sijoittui kolmanneksi. JKU:n urheilijoista henkilökohtaisiin lajivoittoihin ylsivät Jesse Väyrynen (P13 60m aj: 9,30), Juho Nieminen (P13 korkeus: 171), Lotta Mäkinen (T15 2000m: 6.49,77) ja Wilhelmiina Harju (T11 pituus: 446). Kaikki edellä mainitut tekivät uudet henkilökohtaiset ennätyksensä. Tämän lisäksi 12-vuotiaan Mäkisen aika oli ikäluokan uusi Suomen ennätys.

Suurten kaupunkien Vattenfall Seuracupin Tera-Finaali 2013

1) Jyväskylän Kenttäurheilijat 387 2) Tampereen Pyrintö 349½ 3) Turun Urheiluliitto 328½ 4) Espoon Tapiot 324 5) Lahden Ahkera 6) Seinäjoen Seudun Urheilijat 317 7) Helsingin Kisa-Veikot 288 8) Lappeenrannan Urheilu-Miehet 248 9) Helsingfors IFK 242 10) Esbo IF 232 11) Borgå Akilles 230½ 12) Hämeenlinnan Tarmo 228 13) Keski-Uudenmaan Yleisurheilu 221 14) Kenttä-Urheilijat -58 205½.

VALOKUVIA

SM-22 Raahe

Nuorten SM-kisoissa Raahessa Emmi Mäkinen piti pintansa naisten pituuskisassa ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Ikäluokan tilastoykkönen Mäkinen ponnisti tuloksen 590. JKU:n hyvää panosta täydensi Juuli-Anna Tauren, joka sijoittui kisan 3:nneksi 571 cm kantaneella hypyllään. Tauren onnistui myös 100 metrin aitakisassa, mistä hän nappasi päivän toisen SM-pronssinsa.

Kolmen mitalin lisäksi JKU:n urheilijoiden kotiin tuomisina oli neljä pistesijaa: Pituuskisan ykköseksi hypännyt Emmi Mäkinen oli satasen finaalin 4:nneksi nopein, Taneli Monni sijoittui 400 metrin aidoissa 4:nneksi, Rasmus Maukonen oli keihäskisan 5:s ja myös Jooel Savolainen ylsi pisteille ollen sileällä ratakierroksella 8:s.