Kilpailutiedot

Kilpailun johto

Kilpailunjohtaja: Esa Kaihlajärvi 044 5703875

Tuomarineuvoston pj: Anne Fröberg

Pääsihteeri: Jarkko Toivola, jarkko.toivola@jippii.fi 044-2927964

Muut tiedustelut: JKU:n toimisto: toimisto@jku.fi, 014-218031

Kilpailupaikka

Harjun stadion, Ihantolantie 1, 40720 Jyväskylä

Pysäköinti

Urheilijat ja seurat: Sepänaukion pysäköintipaikka, Sepänkatu 5

Yleisö: Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Rajakatu 35, Jyväs-Parkin pysäköintitalot keskustassa, lähin P-Tori Yliopistonkatu 15

Seurojen bussien pysäköinti ja seurateltat

Seuroille on varattu kymmenen (10) bussien pysäköintipaikkaa Sepänaukiolla (Sepänkatu 5).

Seurateltoille on varattu Harjun stadionilla takakaarre, sillä näin varmistamme mahdollisimman suuren seuranäkyvyyden seurojen juhlassa. Seurojen banderollit kiinnitetään Harjun stadionin aitaan oman seurateltan kohdalle tai takasuoran siirrettävien katsomoiden yläosaan. Kenttämainoksia ei saa peittää.

Bussien pysäköintipaikka ja seurateltan paikka on varattava pääsihteeri Jarkko Toivolalta jarkko.toivola@jippii.fi / 0442927964

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan WA:n kansainvälisiä yleisurheilun kilpailusääntöjä ja SUL:n mestaruuskilpailusääntöjä.

Ilmoittautuminen >>

Lajiohjelma ja aikataulu >>

Kilpailukanslia

Kilpailukanslia palvelee Gradian tiloissa, os. Sepänkatu 3. Kävelymatka kentältä on n. 400m.

Kilpailukanslia on avoinna seuraavasti:

Perjantaina 9.9. klo 18.00–21.00.

Lauantaina 10.9. klo 8.00–17.30.

Sunnuntaina 11.9. klo 8.00–17.00.

Kilpailukanslian puhelinnumero: 014 218031

Kilpailukanslian INFO sijaitsee Harjun stadionilla. Info toimii protestien vastaanottopaikkana. Infossa voi tehdä myös mahdolliset juoksujärjestyksen muutokset, mutta EI varmistuksia. Kaikki varmistukset tehdään sähköisellä lomakkeella tai kirjallisesti kilpailukansliassa.

Seuramateriaali

Seuramateriaali on noudettavissa kilpailukansliasta. Seuramateriaali sisältää joukkueittain lajitellut kilpailunumerot, varmistuslomakkeet, urheilija- ja huoltajakortit, käsiohjelmat sekä ennakkoon tilatut ruokaliput.

Jokainen urheilija saa joukkuemateriaalissa kortin, joka oikeuttaa ilmaiseen sisäänpääsyyn kenttäalueelle.

Ilmaisen sisäänpääsyn takaavia huoltajakortteja jaetaan seuroittain SUL:n ohjeistama määrä.

 

Joukkueiden määrä Kortteja
1-5 2
6-10 4
11-20 6
21-30 8
yli 30 10

Kilpailunumerot

Kilpailijoilla on kaksi kilpailunumeroa, jotka kiinnitetään selkään ja rintaan. Numeroa ei saa taittaa eikä leikata.

Kilpailunumerot on kiinnitettävä ennen kokoontumispaikalle tuloa. Ilman kilpailunumeroa ei voi osallistua kilpailuun.

Huomioittehan, että kilpailunumero on lajikohtainen.

 

Urheilijoiden lepotila

Urheilijoiden lepotila sijaitsee juhlasalissa samassa rakennuksessa kuin kilpailukansia ja ruokailu. Lepotila on avoinna kilpailukanslian aukiolon puitteissa.

Osanoton varmistus

OSANOTON VARMISTUS ON EHDOTON EDELLYTYS OSALLISTUMISELLE!

Osanoton varmistus on tehtävä viimeistään 90 minuuttia ennen lajin alkua. Lajin alku tarkoittaa hetkeä, jolloin laji esiintyy ensimmäistä kertaa aikataulussa. Varmistuksia ei oteta vastaan yli vuorokautta ennen lajin alkua.

Osanoton varmistus tehdään sähköisesti täyttämällä seuraava lomake: https://forms.gle/Vob66BTeyMsLCDbh7

Varmistuslomakkeella on nyt lauantain lajit. Sunnuntain lajit lisätään lauantaina eikä niitä voi varmistaa sitä ennen.

Onnistuneesta varmistuksesta tulee kuittaus sähköpostiin, lähettäjänä Google Forms. HUOM. tarkista roskapostikansio, jos kuittausta ei näy. Ilman kuittausviestiä varmistus EI ole kunnossa.

Varmistuksen voi tehdä myös kirjallisesti erillisellä varmistuslomakkeella kilpailukansliassa. Varmistuslomakkeesta jää varmistajalle tosite, joka tulee säilyttää kilpailujen ajan mahdollisten epäselvyyksien välttämiseksi.

Joukkueen juoksujärjestys vahvistetaan osanoton varmistuksen yhteydessä.

Jos lajissa on alkuerät ja loppukilpailu, loppukilpailuun ei tarvitse tehdä uutta osanoton varmistusta. Jos kuitenkin joukkue haluaa vaihtaa juoksujärjestystä loppukilpailuun, on uusi osanoton varmistus tehtävä viimeistään 90 minuuttia ennen loppukilpailun alkua.

Joukkueen aloitettua kilpailun on sillä mahdollisuus vaihtaa kaikki neljä urheilijaa loppukilpailuun. Kolmen osuuden viesteissä vastaava määrä on kolme urheilijaa. Vaikka käytännössä koko joukkueen voi vaihtaa niin ei kuitenkaan voi ottaa urheilijoita saman seuran toisesta pudonneesta joukkueesta. Eli, jos esim. 2-joukkue putoaa, niin sieltä ei voi nostaa juoksijaa 1-joukkueeseen.

Jo tehdyn varmistuksen saa peruuttaa. Peruuttaminen tulee tehdä viimeistään 90 minuuttia ennen lajin alkua, eli määräaika on sama kuin milloin itse varmistaminenkin voidaan viimeistään tehdä. Mikäli urheilija ei osallistu varmistamaansa lajiin ilman, että olisi peruuttanut varmistuksensa, hän ei voi osallistua muihinkaan lajeihin samana tai kyseisten mestaruuskilpailujen seuraavina päivinä. Peruutukset voi ilmoittaa kisakansliassa, sähköpostitse toimisto@jku.fi tai soittamalla 014218031.

Mikäli joukkueelle tulee tarve vaihtaa juoksijaa varmistusajan umpeuduttua, on se mahdollista vain ja ainoastaan kilpailun lääkärin varmentaman lääketieteellisen syyn perusteella.

HUOM! Joukkuemateriaalin noutaminen EI ole sama asia kuin osanoton varmistus.

Osanotto-oikeus

Joukkueen juoksujärjestystä vahvistettaessa on huomioitava mestaruuskilpailusäännöissä esitetyt säännöt osanotto-oikeudesta:

Urheilija saa osallistua samana päivänä vain yhden ikäluokan kilpailuihin (pl. kävelyviestit)

Miesten ja naisten sarjojen viesteihin voi osallistua vuonna 2022 vähintään 14 vuotta täyttävä urheilija.

Sarjoissa M/N 17–19 pitää vähintään yhden viestijoukkueen jäsenistä edustaa sitä ikäryhmää, jonka kilpailusta on kyse. Kaikkien juoksijoiden tulee vuonna 2022 täyttää vähintään 14 vuotta.

15-vuotiaiden sarjoissa pitää vähintään yhden viestijoukkueen jäsenistä kuulua 14- tai 15-sarjaan. Kaikkien juoksijoiden tulee vuonna 2022 täyttää vähintään 12 vuotta.

Urheilija voi osallistua samaan lajiin vain yhdessä sarjassa. Tässä mielessä seuraavat lajiparit tulkitaan samoiksi lajeiksi keskenään:

4 x 400 m ja 4 x 300 m

4 x 800 m, 3 x 800 m ja DMR

4 x 100 m aj. ja 4 x 80 m aj.

Verryttelyalue

Verryttelyalueena toimii stadionin vieressä sijaitseva mondosuora. Läheltä löytyy myös toinen mondosuora. Käytössä on myös Harjun kivituhkarata. Kylmällä kelillä myös Hipposhallissa verryttely on mahdollista.

Kokoontumispaikka (Call room)

CALL ROOMIN AIKATAULU >>

Kokoontumispaikka sijaitsee 100m lähtöpaikan kohdalla radan vieressä.

Kassien, laukkujen, reppujen tai vastaavien tuominen kokoontumispaikalle tai kilpailukentälle on kielletty. Kentälle on sallittua ottaa mukaan vain piikkaripussi ja juomapullo. Myös kaikkien elektronisten laitteiden vieminen kentälle on kielletty. Kokoontumispaikka ei ota säilyttääkseen urheilijoiden tavaroita.

Kilpailijoilla tulee olla yllään edustamansa seuran virallinen kilpailuasu. Asuissa esiintyvien mainosten tulee noudattaa WA:n sääntöjä (hyvän maun mukaiset).

Kilpailujalkineiden tulee olla sääntöjen mukaiset ja piikkareiden piikkien oikean kokoiset.

Huom! Kilpailussa valvotaan myös kesällä 2020 voimaan tullutta uutta WA:n kilpakenkäsääntöä. Lisätietoja: TÄÄLTÄ

 

Varustepalautus, poistuminen ja mixed zone

Varustepalautus toteutetaan koreilla. Urheilija riisuu verryttelyasunsa lähtöpaikalla koriin ja korit toimitetaan järjestäjän toimesta pukeutumisteltalle. Teltta sijaitsee Stadionin eteläpäädyssä.

Lajin päätyttyä kaikki kilpailijat poistuvat kentältä mixed zonen kautta, mikä sijaitsee maalin jälkeiselle alueella.

Pukeutumisteltalle pääsee mixed zonen kautta.

Mixed zonessa medialla on mahdollisuus haastatella urheilijoita, sekä Mixed Zonessa on myös mahdollista dopingtestaukseen kutsumiset.

 

Pukuhuoneet ja peseytyminen

Pukuhuoneet sijaitsevat pääkatsomon sisällä.

Lajikohtaisia lisäohjeita

4000 metrin (DMR)- viestin osuudet: 1200 m, 400 m, 800 m ja 1600 m.

Sekaviestin juoksujärjestys: mies-nainen-mies-nainen.

Alkueriä käytetään vain pika- ja aitajuoksuviesteissä sekä 4 x 300 m viesteissä.

Kävelyviesteissä on käytössä 60 minuutin ajanottoraja.

4 x 400 m viestissä joukkueiden ranking tehdään perustuen kuluvan ja edellisen kauden seuran joukkueen parhaaseen 4 x 400 m viestin tilastoaikaan. Merkitsevää on siis kahden kauden tulokset.

Tuomarineuvostolla on kuitenkin mahdollisuus tehdä muutoksia seurojen ranking-järjestykseen, mikäli seuran joukkueen tilastoaika edelliseltä kaudelta ei vastaa seuran joukkueen kuluvan kauden kokoonpanon tasoa. Kutakin seuraa kohden katsotaan paras aika, eli käytännössä näin määräytyy seuran ykkösjoukkueen rankingjärjestys.

Seurojen mahdolliset kakkosjoukkueet juoksevat pääsääntöisesti muussa kuin ns. kuumassa erässä. Tuomarineuvosto voi tehdä poikkeavan päätöksen, jos seurojen joukkueiden voimasuhteet niin selkeästi edellyttävät.

Jatkoonpääsy alkueristä
4 x 100 m ja 4 x 300 m:

Eriä Q q
2 3 2
3 2 2
4 1 4
5 1 3

Jos alkueriä on kuusi (6) tai enemmän, juostaan kaksi tasa-arvoista finaalierää. Finaaliin pääsevät erävoittajat ja loput aikojen perusteella.

Aitajuoksuviestit:
Loppukilpailu juostaan kahtena eränä, joissa on mukana alkuerien kahdeksan nopeinta joukkuetta. Loppukilpailun tulokset ratkaistaan aikojen perusteella.

 

Osuusajat

Osuusajat otetaan ainoastaan 400m ja 800m viesteissä.

Teipin käyttö (kohta TR 24.4. (kv. säännöt s. 149)

Kun viestikilpailu juostaan osan matkaa tai kokonaan omia ratoja pitkin, kapulaa odottava kilpailija voi asettaa yhden tarkistusmerkin oman ratansa pintaan käyttäen itsekiinnittyvää teippiä, kooltaan enintään 5 cm x 40 cm, ja joka väriltään selvästi erottuu radan kiinteistä merkinnöistä eikä aiheuta sekaannuksia. Mitään muita tarkistusmerkkejä ei saa asettaa. Tuomareiden on ohjeistettava urheilijat noudattamaan tätä sääntöä ja tarvittaessa poistamaan säännön vastaiset merkkaukset. Jos urheilija ei noudata ohjeita niin tuomarin tulee itse poistaa ylimääräiset tai väärät merkinnät.
HUOM. Vakavissa tapauksissa voidaan soveltaa sääntöjä CR18.5 ja TR7.2.

Protestit

Mahdolliset vastalauseet jätetään Harjun stadionilla sijaitsevalle kilpailukanslian INFO-pisteelle.

Vastalauseet on jätettävä 30 min kuluessa kilpailun virallisen tuloksen julkaisemisesta. Vastalauseen jättämisen yhteydessä on maksettava protestimaksu (50 €), joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään.

Tulostaulu

Kilpailussa on käytössä sähköinen tulostaulu.

Viralliset tulokset tulevat pdf-tiedostona live-tuloksien yhteyteen. Pdf-tuloksissa lukee selvästi julkaisuaika, josta protestiaika alkaa.

Kokoontumisen virallinen aikataulu löytyy kisojen aikana kisojen kotisivulta sekä urheilijoiden sisääntulo portin luona ulkona.

Palkintojenjako

Palkintojenjaot suoritetaan kahvion ylätasanteella 2-4 palkittavan sarjan yhteisjakoina. Palkintojenjaossa on mukana seuramitalia saamassa seuran joukkueen valmentaja ja/tai seuran edustaja. Nimi tulee merkitä varmistuksen yhteydessä varmistuslomakkeeseen. Palkintojenjaot toimitetaan oman aikataulun mukaisesti. Kokoontuminen 5 minuuttia ennen aikatauluun merkittyä aikaa.

Videovalvonta

Kilpailutapahtumia valvoo myös videotuomari.

Ensiapu

Ensiapupiste sijaitsee etukaarteen alkupäässä (kts. aluekartta). Yhteys kilpailulääkäriin otetaan ensiavun kautta.

Pääyhteistyökumppanit

Kariteam
Valmet
Verso