Kalevan Kisat, perjantain kisapäivä: Aino Pulkkinen ja Anniina Kortetmaa avasivat JKU:n mitalitilin

Perjantaina Vaasan kentällä nähtiin jo useita finaalisuorituksia sekä paljon karsintoja. Illan kohokohtana oli naisten 100 metrin finaali, jossa Aino Pulkkinen ja Anniina Kortetmaa olivat iskussa ja avasivat JKU:n mitalitilin.

Aino Pulkkinen juoksi loistavalla ajalla 100 metrin hopealle ja Anniina Kortetmaa juoksi pronssia. Pulkkisen ajaksi kirjattiin 11,.40, joka olisi ollut hänen uusi ennätyksensä, mutta juoksussa oli aavistuksen liikaa myötätuulta (2,1 m/s).  Kortetmaan aika oli 11,51. Mestariksi juoksi Lotta Kemppinen huippuajalla 11,19.

Perjantain aikana kilpailtiin muitakin finaaleja, joissa JKU:laisia oli mukana. Siiri Rainio juoksi neljänneksi 1500 metrin matkalla ja Heini Ikonen oli seitsemäs. Rainion aika 4.28,69 oli hänen tämän kauden paras tulos. Myös 10 000 metrin matkalla näkyi JKU:n väriä kärjen tuntumassa, kun naisten juoksussa Emilia Siltanen juoksi kuudennelle ja Katri Niemistö seitsemännelle sijalle ja miesten puolella Juho Ylinen juoksi niin ikään kuudenneksi.

Kenttälajien puolella Mika Ruhtinas heitti kiekkokisan yhdeksänneksi. Kalevan Kisat jatkuvat lauantaina, jolloin luvassa on jälleen paljon jännitettäviä lajeja.