SM-halleissa valmistaudutaan EM-kisoihin

SM-halleissa TeamJKU:ssa on 33 urheilijaa sekä kolme naisten ja miesten 4x200m viestijoukkuetta. TeamJKU:n joukkue on kokenut, sillä henkilökohtaisissa lajeissa mukana on vain kaksi yleisen sarjan SM-kisojen ensikertalaista, Joonas Lapinkero 7-ottelussa ja Amanda Kulju 60 metrin aidoissa.

SM-halleissa useampi urheilija hioo kuntoaan kohti halli EM-kisoja, jotka järjestetään Puolassa 4.-7.3. JKU:n urheilijoista EM-kisarajan on alittanut jo Elmo Lakka, Ilari Manninen, Anniina Kortetmaa ja Nooralotta Neziri. EM-kisarajaa SM-halleissa tavoittelee Lempäälästä syksyllä Jyväskylään muuttanut aiturilahjakkuus Santeri Kuusiniemi, joka on Antti Mero jr:n opeissa parantanut 60 metrin aitojen ennätystään jo 0,15 sekuntia ja on vain sadasosan päässä EM-rajasta. Antti Mero sr:n valmennuksessa oleva Viljami Kaasalainen tavoittelee 60 metrillä EM-kisarajaa, joka on tällä hetkellä neljän sadasosan päässä. Hallikaudella on nähty Suomen ennätyksiä jo kolmena edellisenä viikonloppuna, joten kovia tuloksia voi odottaa myös tulevalta viikonlopulta.

JKU:n lähtee SM-halleihin puolustamaan edellisvuosina voittamaansa Kultainen Juoksija -palkintoa, joka jaetaan SM-hallien parhaalle seuralle. Kovan haasteen tälle vuodelle antaa ainakin Tampereen Pyrintö. JKU:n uusi valmennuspäällikkö Otto Kilpi on SM-halleissa ensimmäisissä joukkueenjohtotehtävissään. ”Kuluva talvikausi on ollut urheilullisesti haastavaa aikaa. Siitä huolimatta tulostaso on noussut kivenkovaksi. Odotan SM-mittelöitä ja TeamJKU-suorituksia innostunein tunnelmin!”

SM-hallit järjestetään tarkoin erityisjärjestelyin ja yleisöä ei halliin oteta ollenkaan. Erityisjärjestelyt vaativat kisojen toimitsijoilta, urheilijoilta ja valmentajilta olosuhteisiin sopeutumista ja huomioimista. Erityisjärjestelyihin on kuitenkin suhtauduttu suopeasti, mistä kisajärjestäjät ovat erittäin kiitollisia. SM-halleja voi seurata suorana YLE Areenasta lauantaina klo 12.50-16.45 ja TV2 klo 17.25-19.10. Sunnuntaina kisat näkyvät TV2 suorana klo 11.55-13.15, Areenasta klo 11.55-16.45 ja TV2 kooste klo 19.05-21.00.

Kisasivut jku.fi/smhallit2021/