JKU haastajana SM-halleihin – Neziri joukkueen tähtenä

Viisi kertaa putkeen SM-hallien parhaalle seuralle jaettavan kultaisen juoksijan palkinnon voittanut JKU lähtee tällä kertaa Helsingin Liikuntamyllyssä 17.-18.2. järjestettäviin SM-halleihin haastajana. Etukäteen kovimmat seurat ovat tänä vuonna järjestävinä seuroina toimivat HKV ja HIFK. Muutamien syömähampaiden poissaolot vaikuttavat niin, että JKU lähtee kisoihin suhteellisen nuorella joukkueella.

Seuran etukäteen suurin mestarisuosikki on luonnollisesti viikko sitten Ranskassa 60 m:n aidat aikaan 8.03 juossut Nooralotta Neziri. Nezirikään ei pääse helpolla, sillä eilen MM-hallirajan 8.14 saavuttanut Reetta Hurske ja seurakaverinsa Tampereen Pyrinnön Lotta Harala antavat kovan vastuksen.

Viime vuosina pika-aitoja kotimaisilla kentillä hallinnut Elmo Lakka juoksee tällä kertaa 60 m:n sileän, mutta tästä huolimatta JKU:lla on asettaa miesten pika-aitoihin kova kolmikko. Viime vuoden hopeamitalisti Ilari Manninen ja viikko sitten hallimaaottelussa neljänneksi sijoittunut Otto Kilpi kamppailevat tiukasti mitaleista. Miska Sundbergillakin on onnistuessaan mahdollisuudet finaaliin.

Naisten 800 – 3000 m:llä on kova kärki Sara Kuiviston ja Camilla Richardsson etunenässä, mutta erittäin mielenkiintoista on nähdä JKU:n nuorten haastajien suoritukset. Onnistuessaan oman ikäluokkansa kärkijuoksijoilla Lotta Mäkisellä ja Alisa Virtasella on mahdollisuudet sijoittua korkealle. Naisten 800 m:llä lähtöviivalle asettuu jopa neljä JKU:n juoksijaa.

Edellä mainittujen lisäksi mukana on useita muita nuoria pistesijakandidaatteja, kuten Ada Koistinen pituudessa ja kolmiloikassa, Juho Nieminen kolmiloikassa, Emma Koistinen 400 m:llä ja Katri Niemistö 3000 m:n juoksussa. Myös miesten pituudessa seuralta on mukana neljä hyppääjää urakoitsija Otto Kilven ja nousukuntoisen Tuomas Rouvalin johdolla.

Kisat päättävät aina mielenkiintoiset 4 x 200 m:n viestit, joihin JKU lähtee kahdella hyvällä joukkueella sekä miehiin että naisiin.

Osallistujat ja aikataulut: http://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=21055

Seuraa SM-hallien tuloksia: https://www.hifkfriidrott.fi/sm-hallit-2018/tulokset/

Kannattaa ottaa seurantaan myös JKU:n urheilijoiden Instagram-tili, jonne päivitetään JKU:n urheilijoiden tunnelmia kisojen aikana: https://www.instagram.com/teamjku/