SM-maastoihin hurjat 41 juoksijaa ja 12 joukkuetta

SM-maastot juostaan Vierumäellä sunnuntaina 7.5. JKU starttaa kevään perinteikkäisiin SM-maastoihin kovalla ja suurilukuisella kestävyysjuoksijakaartilla. Seurasta ilmoittautui mukaan kisaan peräti 41 juoksijaa. Maastomestaruuksista kamppaillaan sarjoissa 15 v, 17 v, 19 v, 22 v ja yleinen sarja. Maastoissa kisataan henkilökohtaisten suomenmestaruuksien lisäksi myös 3 hengen joukkuekilpailuissa. Mikäli viime hetken poisjääntejä ei tule, niin JKU saa lähtöviivalle hurjat 12 joukkuetta.

Jaakko Nieminen teki huhtikuussa SM-maantiellä komean ”pronssisen paluun” edellisen kesän leikkauksen jälkeen. Jaakko lähtee tavoittelemaan Vierumäelle kevään mitaliputken jatkumista. Nälkää riittää, sillä vuoden 2015 maratonin suomenmestarilla ei ole vielä yhtään henkilökohtaista maastomitalia palkintokaapissaan. Joukkuemitaleita sen sijaan Niemisen kaapista löytyy peräti neljä kappaletta. Lisää joukkuemenestystä Nieminen lähtee tavoittelemaan 12 km:n matkalla yhdessä Miika Takalan, Roope Koskisen, Matti Kärkkäisen, Konsta Vilkmanin ja Markku Kalliokosken kanssa. Myös miesten lyhyemmälle matkalle ja naisten kisaan JKU saa jalkeille oman joukkueen.

Vahvoja mitali- ja pistesijakandidaatteja löytyy myös nuorten sarjoista useita. Esimerkiksi viime vuoden 15 -sarjan maastomestari Eemil Helander on yksi kilpailun ennakkosuosikeista, nyt sarjassa 17 v. Eemil voitti muutama viikko sitten maantiejuoksun suomenmestaruuden. Ennakkokaavailuissa myös viime vuoden 15 -sarjan pronssimitalisti Lotta Mäkinen ja 17 -sarjan nelonen Inka Nurminen tullevat taistelemaan sarjansa kärkipään sijoituksista. JKU saa myös nuorten sarjoihin, lukuun ottamatta ikäluokkaa 22 v, erittäin hyvät joukkueet.

Vuonna 2016 JKU saalisti SM-maastoista 6 mitalia (2 henkilökohtaista mitalia ja 4 joukkuemitalia) ja 20 Kalevan Maljapistettä. Seuran pysyvänä tavoitteena on pyrkiä parempaan suoritukseen kuin edellisissä kisoissa.

Tutustu myös SM-maastojen ennakkojuttuihin esim.:
yleisurheilu.fi
etusuora.com

Seuraa JKU:laisten edesottamuksia maastoissa ”lähes-livenä” twitterissä: @JyvKU

Kisojen tulospalvelu: http://www.lahdenahkera.fi/sm-maastot-2017/tulokset/

Lauantaina 6.5. juostaan myös SAUL:n SM-maastot sekä Flying Finns -junnumaastot. Aikuisurheilijoita JKU:sta on ilmoittautunut mukaan 8, junnuja 20.

Osallistujat löytyvät täältä: http://www.lahdenahkera.fi/sm-maastot-2017/osallistujat/