JKU puolustaa Kultainen Juoksija -titteliä SM-halleissa

Kultainen_juoksijaJyväskylän Kenttäurheilijat puolustaa parhaan SM-halliseuran titteliä tulevana viikonloppuna yleisurheilun SM-halleissa Tampereella. JKU on voittanut Kultaisen Juoksijan kolme kertaa perätysten vuosina 2013-2015. Tänä vuonna tittelin uusiminen tulee olemaan haastavaa, sillä JKU:n ykkös-sprintterit Hanna-Maari Latvala ja Petteri Monni eivät ole viivalla. Ykkössuosikki SM-halleissa on järjestävä seura Tampereen Pyrintö.

JKU:lla kolme mestarisuosikkia

Jyväskyläläisistä mestaruussuosikkeja ovat pika-aituri Elmo Lakka sekä pituushyppääjä Emmi Mäkinen, jotka pitävät hallussaan lajiensa kärkituloksia. Lakan tähtäimessä on myös MM-raja 7.72, joka edellyttäisi neljän sadasosan parannusta tämän kauden kärkinoteeraukseen.

Mestaruustoiveet ovat korkealla myös naisten 4×300 metrin halliviestissä, johon JKU on ilmoittanut peräti kolme joukkuetta. Lisätavoitteena JKU:n naisilla siintää myös seurajoukkueiden Suomen ennätys, joka on Oulun Pyrinnön nimissä 2.39,62 vuodelta 1992.

Mitalisaumaa on myös nuorilla aitureilla Emma Koistisella ja Ilari Mannisella, jotka ovat ilmoittautuneet molemmille aitamatkoille. Kokemusta SM-alleissa edustavat Ida Aidanpää pika-aidoissa sekä Minna Laukka ja Juho Kaihlajärvi 200 metrillä.

Kaikkiaan JKU:laisia SM-halleihin on ilmoittautunut viestijoukkueet mukaan lukien 29 urheilijaa. Viesteissä seuralla on mukana peräti kolme naisten ja kaksi miesten joukkuetta.

Kultainen Juoksija jaettu 30 kertaa

Yleisurheilun SM-hallien parhaan seuran palkintoa, Kultaista Juoksijaa, on jaettu vuodesta 1986 alkaen. Tästä kunniasta on päässyt osalliseksi yhdeksän seuraa, joista eniten voittoja on Turun Urheiluliitolla (8). Seuraavina tulevat Oulun Pyrintö (6), Lahden Ahkera (4), Helsingin Kisa-Veikot (3), Jyväskylän Kenttäurheilijat (3), Turun Toverit (2), Tampereen Pyrintö (2) sekä kertaalleen Lappeenrannan Urheilumiehet ja Kokkolan Veikot.

SM-hallit Tampere 27.-28.2: http://tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu/sm-hallit-2016/

Aikataulu ja ilmoittautuneet: http://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=16333