Jyväskylä Indoor Gamesissa paljon nähtävää tiistaina

FraserMiesten 60 metrin maailmantilaston viitonen starttaa Jyväskylä Indoor Gamesissa‏

Jyväskylä Indoor Gamesin kansainvälisesti kuumin nimi on Bahaman pikamenijä Warren Fraser. Fraser on juossut hiljattain 60 metrillä ajan 6.59, joka oikeuttaa maailman hallitilaston viidenteen sijaan.

Miehen ennätys on 6.52 vuodelta 2014. Samana vuonna Fraser oli MM-hallien välierien yhdeksäs ja ensimmäinen karsiintuja finaalista ajallaan 6.59.  Tänä vuonna hän hakee tosissaan finaalipaikkaa MM-halleista, jotka järjestetään 17.-20. maaliskuuta Portlandissa, Yhdysvalloissa.

Warren Fraser hakee MM-kisavirettä Jyväskylän Hipposhallin jälkeen Ranskassa ja Puolassa ennen paluutaan Yhdysvaltoihin.

Jyväskylä Indoor Gamesin miesten 60 metrin alkuerät juostaan jo klo 17.05 ja finaali 19.20.

Naisten ja miesten 300 metrillä rikotaan ennätyksiä‏

Jyväskylä Indoor Gamesissa tavoitellaan harvoin juostuilla 300 metrillä kaikkien aikojen kovinta kotimaista tulosta sekä naisten että miesten sarjoissa. Hipposhallin ennätykset kirjataan uusiksi.

Zalewski vetää suomalaiset huippuvauhtiin

Miesten 300 metrillä kaikkien aikojen kovin suomalainen tulos 34.22 on Ville Wendelin TuUL nimissä vuodelta 2014. Tätä ennätystä JIG:ssä tavoittelee kenties väkevimmin viime vuoden 400 metrin Suomen mestari, Tampereen Pyrinnön Jani Koskela. Koskela on viihtynyt Hipposhallin kaarteissa hyvin, sillä miehen 200 metrin ennätys hallista 21.55 on viime vuoden JIG:stä.

Koskelan kovimmat kotimaiset haastajat ovat seurakaveri Ville Aarnivala, Laitilan Jyskeen Joni Vainio-Kaila ja reilu viikko sitten kaikkien aikojen kovimman suomalaisajan 16.44 150 metrillä juossut JKU:n Juho Kaihlajärvi.

Suomalaiset saavat erinomaista vetoapua Puolan Karol Zalewskista, joka edustaa matkan kansainvälistä huippuvauhtia. Zalewski on juossut 300 metriä hallissa huippuaikaan 32.82 ja ulkoradoilla 31.93. Zalewski on kaksinkertainen alle 23-vuotiaiden Euroopan mestari 200 metriltä vuosilta -13 ja -15 sekä nelinkertainen arvokisamitalisti viesteistä.

Hipposhallin ennätys 300 metriltä on Nokian Urheilijoiden Juha Yli-Arvelan 34.29 vuodelta 2002. Uusi ennätys kirjoitettaneen Zalewskin nimiin, kun miesten 300 metrin kuumin erä starttaa klo 18.40.

Jonna Berghem ennakkosuosikkina naisten 300 metrille

HIK:n Jonna Berghem starttaa naisten 300 metrille kenties suurimpana ennakkosuosikkina. Berghem pitää kauden kotimaista kärkiaikaa 24.00 hallussaan 200 metrin matkalla. Haastajan viittaa pitävät yllään KU-58:n Hilla Uusimäki sekä JKU:n Minna Laukka.

Nämä naiset tavoittelevat Ella Räsäsen nimissä olevaa kaikkien aikojen kovinta noteerausta 37.81 vuodelta 2011.

Hipposhallin ennätys naisten 300 metrillä on myös Räsäsen nimissä 37.91. Tämän ennätyksen kimppuun käyvät JIG:n ulkolaiset tähtivieraat, ukrainalaiset sisarukset Anastasiya ja Yelizaveta Bryzkina sekä Latvian Gunta Latiseva-Cudare.  Yelizaveta Bryzkina on EM-hopeamitalisti Barcelonasta 2010 ennätyksellään 22.44 sekä pikaviestin Euroopan mestari. Lontoon Olympialaisissa Bryzkina juoksi Ukrainan pronssia voittaneessa joukkueessa.

Naisten viestissä tavoitellaan SE:tä‏

Jyväskylä Indoor Gamesin viimeinen laji on mielenkiintoinen naisten 4×200 metrin viesti. Viestissä on mukana neljä joukkuetta, JKU:n ja Tampereen Pyrinnön naiskvartetit, nuorten maajoukkue sekä JIG International Stars. Kisassa tavoitellaan uutta seurajoukkueiden Suomen ennätystä, joka on Tampereen Pyrinnön nimissä 1.38,09 Jyväskylän SM-halleista vuodelta 2013.

JKU starttaa viestiin ilman kirkkainta nais-sprintteriään Hanna-Maari Latvalaa, mutta kvartetti Minna Laukka, Emma Koistinen, Ida Aidanpää ja Emmi Mäkinen on silti kovaa valuuttaa ja tavoittelee uutta Suomen ennätystä. Tampereen Pyrintö heittää kehiin Reetta Hurskeen, Sara Jokisen, Jessi Landströmin ja Tiia Tammisalon muodostaman nelikon.

Nuorten maajoukkueessa juoksevat Hilla Uusimäki, Netta Myllynen, Milla Heiskanen sekä Aino Pulkkinen.

Suomalaiset viestijoukkueet saavat vastaansa piinkovan JIG International Stars-joukkueen, jossa juoksevat ukrainalaiset Olesya Pohv, Yelizaveta Bryzgina, Anastasiya Bryzgina sekä Latvian Gunta Latiseva-Cudare.

Viestin voittajajoukkue palkitaan 500 euron palkinnolla ja tämän lisäksi bonuksena on tarjolla 1000 euroa seurajoukkueiden Suomen ennätyksestä.

Lipunmyynti Hipposhallissa aukeaa klo 16:00. Ensimmäiset lajit starttaavat klo 16:50.

Osallistujat

Aikataulu