Jyväskylä Indoor Gamesin urheilijat julkistettu‏

jig-logo-nettiYleisurheilun kansainvälisten hallikilpailujen, Jyväskylä Indoor Gamesin urheilijat on julkistettu. Nimilistan perusteella Hipposhallissa tullaan näkemään kovaa vauhtia erityisesti pika- ja aitajuoksuissa.

Miesten 60 metrillä kansainvälistä kärkivauhtia edustaa Bahaman Warren Fraser, jonka ennätys 60 metrillä on 6.54. Ulkoradoilla mies on juossut ennätyksikseen 100 metrillä 10.14 ja 200 metrillä 20.85. Kotimaisista kärkinimistä Fraserin haastavat Kankaanpään seudun Leiskun Ville Myllymäki (PB 6.70) sekä kotimaisen hallikauden kärkiaikaa nimissään pitävä Samuli Samuelsson (PB, SB 6.84). Hipposhallin halliennätys 6.72, joka on Samsa Tuikan  ja Visa Hongiston nimissä, saanee näistä miehistä vakavan haasteen.

JIG:n toinen miesten pikajuoksumatka on mielenkiintoinen 300 metriä. Kisaan on ilmoittautunut Puolan Karol Zalewski, joka on juossut tämän matkan hallissa huippuaikaan 32.82.  Kotimaisista kärkinimistä Hipposhallin kirnussa nähdään muun muassa Ville Aarnivala TamPy, Jani Koskela TamPy sekä Samuli Lehtinen LahdA. Matkaan starttaa myös huippukuntoinen Juho Kaihlajärvi, joka viime lauantaina tykitti Hipposhallissa Suomen kaikkien aikojen kovimman hallinoteerauksen 150 metrillä 16.44.

Naisten 60 metrin pyrähdyksellä nähdään Jamaikan Simone Facey (PB 7.23) ja viime vuoden Jyväskylä Indoor Gamesin voittaja, Hipposhallin halliennätyksen juossut Ukrainan Olesya Pohv (PB 7.11 SB 7.20).  Kotimaisista kärkinimistä mukana ovat Jasmin Showlah HIFK, Jonna Berghem HangöIK ja Maria Räsänen KuopRei.

Naisten 60 metrin aitamatkalla Nooralotta Neziri TuUL (PB 7.97) saa haastajat Mikkelin Kilpaveikkojen Viivi Avikaisesta (PB 8.39), Tampereen Pyrinnön Reetta Hurskeesta (PB 8.32) sekä kotikisoissaan juoksevista Ida Aidanpäästä (PB 8.32) sekä Emma Koistisesta (PB 8.47). Neziriä kirittää myös ulkomainen vieras, Ukrainan Hanna Plotitsyna (PB 7.99). Naisten aikamatkasta povataan Jyväskylä Indoor Gamesin kovatasoisinta lajia niin kansainvälisesti kuin kansallisestikin.

Naisten 300 metrillä mukana nähdään Latvian Gunta Latiseva-Gudare sekä Ukrainan Yelizaveta Bryzgina (PB 38.92) sekä Anastasiya Bryzgina. Kansallinen kärki on myös edustettuna 300 metrin matkalla, nimilistasta voidaan poimia mm. Hilla Uusimäki KU-58, Jonna Berghem HIK sekä tietysti kotiyleisön suosikki Minna Laukka JKU (PB 39.79).

JIG osallistujat: https://www.jku.fi/jig/osallistujat/

Median akkreditointi perjantaihin 29.1. mennessä osoitteessa: https://www.jku.fi/jig/media/

Jyväskylä Indoor Games lehdistötilaisuus Monitoimitalon Sport Loungessa maanantaina 1.2. klo 17 alkaen. Urheilijoista paikalla (alustavasti) Warren Fraser, Simone Facey sekä JKU:n naisviestikvartetti Minna Laukka, Ida Aidanpää, Emma Koistinen ja Emmi Mäkinen.