JKU ja Tampereen Pyrintö jakoivat Kalevan Kisojen mitalitilaston kärkipaikan

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden urheilijat saavuttivat Porin Kalevan kisoissa kaikkiaan seitsemän SM-mitalia. Mitalitilastossa JKU jakoi ykköstilan Tampereen Pyrinnön kanssa, joka saavutti täsmälleen saman mitalimäärän (3-1-3). Mitalitilaston kolmas oli Turun Urheiluliitto neljällä SM-mitalilla (2-1-1).

Kalevan Malja pisteitä JKU:n urheilijat saavuttivat 80, jolla pistemäärällä JKU oli Porin kisojen toiseksi paras seura Tampereen Pyrinnön (86 p) jälkeen. JKU:n kärkiurheilijoita vaivanneiden loukkaantumisten ja sairastumisten jälkeen tulosta voidaan pitää vähintäänkin työvoittona.

Seitsemän mitalistia, kahdeksan pistesijaa

Hanna-Maari Latvala nappasi 100 ja 200 metrin juoksuista neljännen tuplamestaruutensa. Elmo Lakka juoksi ensimmäisen Kalevan Kisojen mestaruutensa pika-aidoissa. Henri Manninen oli 10000 juoksussa SM-hopealla. SM-pronssia saavuttivat Emmi Mäkinen pituudessa, Petteri Monni 400 aidoissa sekä Osku Torro korkeudessa.

Neljänsiä sijoja Porista tuli kolme, joista Jaakko Nieminen toi kaksi 5000 ja 10000 metrin juoksuista sekä Sami itani viimeisestä 10-ottelustaan. Emma Koistinen oli pika-aitojen viides samoin kuin Johanna Salmela moukarissa. Elmo Lakka juoksi 100 metrin kuudenneksi. Viimeisen pistesijan (8.) lajeistaan saavuttivat Sini Toivola pituudesta sekä Arno Laitinen moukarista.

JKU nousi Kalevan Maljassa toiseksi

Kalevan Kisojen jälkeen JKU nousi seurojen välisessä Kalevan Maljassa toiseksi Turun Urheiluliiton jälkeen. Turku on kerännyt Kalevan Malja pisteitä nyt 225,5 ja JKU on 44,5 pistettä perässä 181 pisteellä. Kolmantena Kalevan Maljassa on Espoon Tapiot 135 pisteellä.

Seuraluokittelussa asetelma on kahden kärkiseuran osalta toisin päin.  JKU johtaa 946,25 pisteellä. ja TuUL on tässä toisena 875,5 pisteellä. Espoon Tapiot pitää kolmatta sijaa 794,5 pisteellä.

Kalevan Maljan pistejahti jatkuu 15.-16.8. M/N22 SM-kilpailuissa Lahdessa ja M/N19 SM-kilpailuissa Savonlinnassa.